[s]Kolektor wydechowy z zastavy750 do słopa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.Kolektor pasuje do swapa 903,sam go uzywam ale czas zrobic cos porzadnego Do tego mam rure spawana z 2 czesci pod lagodnymi katami przez co spaliny niesa hamowane jak to jest w niektorych samorobkach Uklad wydechowy zostal zrobiony pod tlumik srodkowy z poldka caro(oczywiscie bez problemu da sie go przerobic na jaki kolwiek inny a nawet bez) Tlumik nowke moge komus za doplata dorzucic do calosci. Zaleta kolektora jest to,ze jest prosty,tzn.miema zaraz na pocztaku zakretu jaki ma kolektor seryjny z 127. Ma on jedna wade:srednica poszczegolnych kanalow jest troszke mniejsza niz ten z 127 ale jak ktos by chcial to moze sobie go skorygowac. Dla zainteresowanych powiem,ze marchewy ladne szly na tym wydechu a dzwiek jest swietny!!

Cena:calosc bez tlumika 25zł.

Poka foty.

A tu fotki całości:

Jakby kto chcial to moge wiecej szczegolowych info i fotek zapodac

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2006-01-09 11:07:57 ]

tak poza tematem w zyciu nie chcialbym tak zmaontowanego silnika, tzn w taki sposob..

Cytat:
2006-01-09 16:33:25, toki pisze:
tak poza tematem w zyciu nie chcialbym tak zmaontowanego silnika, tzn w taki sposob..

jesli chodzi Ci o mocowanie belki do budy to niepanikuj,jutro to sie zmieni,tj.zostanie porzadnie wzmonione,obspawane itp. A jesli chodzi o sama belke to coz...ile wytrzyma tyle bedzie,a pozniej zrobie porzadniejsza i na poziomym uchu.Mocowanie ktore widac jest kijowe,ale udalo mi sie je usztywnic na tyle zeby silnikiem niekolysalo

powklejaj troszq fotek tej sowjej padaki tak ogolnie

i po co Ci dwa filtry paliwa?

Cytat:
2006-01-09 17:30:59, toki pisze:
powklejaj troszq fotek tej sowjej padaki tak ogolnie i po co Ci dwa filtry paliwa?

Ad.1.
Poki co padaka nieskonczona wizualnie,trzeba jeszcze nowy dolot i uk.wydechowy skonczyc,belke i klapexa zapodac wiec trza troszku poczekac jezdzic jezdzi ale wyglada jak mleko laciate na rekinowkach
Ad.2.
Kto golfiarz ten wie po co to jest Oni mysla na zasadzie,czym wiecej plastiku i naklejek tym moc wieksza(np.ORGINALNA nakljeka rieger tjuning daje przynajmniej 60km wiecej) Tak na serio:niema to jako takiego uzasadnienia,moje widzimisie tak jakby,wszyscy zadaja mi to pytanie wiec jest smieszniej,nom i troche tam przefiltruje jakis syfek jakby sie znalazl w odplywie. P.S:jak sie wybieram w podroz to niebiore ze soba 2 filtra na zapas a jak jeden padnie to mam drugi na wszelki wypadek,bo ja to nawet kola zapasowego niebiore zeby waga autka byla ok

pitolisz o wadze auta a nawet półek i blach niepotrzebnych w komorzesilnika nie wyciałeś.

Cytat:
2006-01-09 18:05:01, toki pisze:
pitolisz o wadze auta a nawet półek i blach niepotrzebnych w komorzesilnika nie wyciałeś.

Hehe,tak sie sklada,ze wszystko co naprawde bylo zbedne to zem sie pozbyl...nawet uchwyt zamka upitolilem A pozostale blachy sie zostawia bo inaczej malec by sie tak szybko rozpadl,ze niezdazylbym nawet sie nim nacieszyc.... A tak pozatym to juz wszystko na serio bierzesz jakby smieszniej niemoglo byc...

zaloz gumki na polosie przy zabierakach, dluzej ci pozyja polosie i zabieraki.

Cytat:
2006-01-09 18:20:42, wojtas7 pisze:
zaloz gumki na polosie przy zabierakach, dluzej ci pozyja polosie i zabieraki.

Chcialem...tylko jak kupilem caly zestaw,tj.gumki,sruby i sprezynki to okazalo sie,ze sa zbyt ciasne te gumki i podczas montazu jedna sie rozerwala a druga za bardzo podgrzalem zapalniczka i zbutwiala wiec sobie to odpusciliem.One maja chronic przed brydem,ze ich zywotnosc sie wydluza czy jak??

Poprawka:juz wiem na jakiej zasadzie one dzialaja,zapobiegaja zjezdzania sie klinow na polosiach

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2006-01-09 18:34:04 ]

zabieraki i przeguby nasmarowales ladnie smarem? to teraz pomysl co sie stanie jak sie tam piach dostanie. lepiej zeby te gumki byly. dzisiaj sam nowe zabieraki zakladalem i odrazu te gumki

Cytat:
2006-01-09 18:39:19, toki pisze:
zabieraki i przeguby nasmarowales ladnie smarem? to teraz pomysl co sie stanie jak sie tam piach dostanie. lepiej zeby te gumki byly. dzisiaj sam nowe zabieraki zakladalem i odrazu te gumki

Powiedzmy,ze jutro ladnie nasmaruje zabieraki...bo poki co to nawet niewiedzialem,ze trza to smarowac...tak jak mialem juz chyba z 6 malcow to ani jeden niemial smaru pod zabierakami...

Nikt niejest zainteresowany?? Za 20 zeta tez moge to sprzedac

Pokaz jakas fote z gory, tak zeby bylo widac kolektor i laczenie rury z tlumikiem. Glosne to jest? Ile za komplet z tlumikiem i ta obejma?

Cytat:
2006-01-10 11:27:01, bart322 pisze:
Pokaz jakas fote z gory, tak zeby bylo widac kolektor i laczenie rury z tlumikiem. Glosne to jest? Ile za komplet z tlumikiem i ta obejma?

Spoxik,zaraz zrobie pare fotek kolektora ja jest juz wyciagniety z autka ale ostrzegam,ze beda gorszej jakosci.Ciezkie pytanie czy to glosne,tlumik poldkowy jest tak jakby przelotowy,zreszta zrobie fotki to sobie obczaisz. Chwilowo niewiem czy i za ile sprzedam tlumik bo musze jechac do sklepu poszukac jakiegos mniejszego wiec jak kupie to bede mogl sprzedac ten(oczywiscie bez tej koncowki wydechu co jest na fotach) Cena za tlumik to jakies 20-30zl mysle.

Bart-podaj maila bo ten z profilu niewiem czy jest aktualny.

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2006-01-10 13:11:38 ]

Calokowita dlugosc kolektora to tylko 11cm a rury niecale 40cm Mam wiecej fotek jakby co.

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2006-01-10 13:15:20 ]

Tak, mail jest aktualny, ale to nie dla mnie ma byc, tylko dla znajomego, dalem mu namiar na temat, jak bedzie mial czas to zajrzy.
Ja bym sobie wydechu nie przytykal dodatkowo takim kolektorem , zartuje oczywiscie, bo sam mam narazie serie

up !!
Kasiorex potrzebny na skonczenie auta potrzebny bardziej niz komandos.Full desperacja wiosenna z mottem:skonczyc swapa.

Nieaktualne,nowym posiadaczem zostaje Kuner.