| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2006-03-27 23:50:49 jak dla mnie to zacznij od poszukiwania mocy na benie czyli jak napisałeś zapłon , gaźnik , ewentualnie jak masz możliwość zmierz stopień spężania.
A jeszcze jak się tak grzeje to czy nie ubywa płynu a może go nie ma ? a jak ubywa i się gotuje to trza by głowice pewnie w góre i zmienić uszczelke. Tak czy siak ciężko jednoznacznie określić na odległość, może będziesz w łodzi to ci pomogę przynajmniej zdiagnozować |
gooram bielsko/wroclaw | 2006-03-28 09:47:25 Serdeczne dzieki ![]() |
gooram bielsko/wroclaw | 2006-03-28 13:06:53 Instalacje gazowa zalozylem w grudniu 2005.
Regulacja gaznika troche sie przerazilem jak zobaczylem jego opis na 3 strony w krazacym po sieci PDFie do Lady. I chyba gaznik jest jedna z glownych przyczyn niesprawnosci. Czy moge liczyc na symbol tych swiec NGK? Zamowilem co prawda na jutro NGK 0,8 ale chce miec pewnosc ze to co w sklepie znalazlo sie w katalogu to to samo. Czy w przypadku pierscieni do wymiany nie byloby tak ze na benzynie tez nie mialaby sily jechac???? pozdrawiam |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2006-03-28 13:59:11
Moze cisnienie w cylindrach a nie stopien sprezania! To jednak 2 rozne rzeczy. Bardzo rozne. |
kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2006-03-28 14:12:32 BPR6ES - standard do samarki, najlepiej mi na takich jezdzi. Jezeli instalacje zalozyles w grudniu, to udaj sie na regulacje gazu - na to gaznik nie ma z reguly wplywu, powinna na gazie chodzic ladnie. Jezeli chodzi o regulacje gaznika, to bym sie udal do panow od gaznikow, bo jest to naprawde powalone - przynajmniej dla mnie. Jak jezdzisz od grudnia na gazie to mozesz miec juz sito z membranek w gazniku - wtedy na benzynce beda problemiki Co do pierscieni to wydaje mi sie ze tak, ale nie sugeruj sie tym - ja naprawiam na codzien komputery a nie silniki![]() |
gooram bielsko/wroclaw | 2006-03-28 16:40:40 Jeszcze pytanko:
rzeczywiscie mocno dmucha z wlewu oleju. To rzeczywiscie rzutuje jednoznacznie na zuzycie pierscieni? pozdrawiam |
Tomatol ..... | 2006-03-28 19:20:38
pierścienie albo są pęknięte albo się zapiekły..nalerzy je jak najszybciej wymienic bo jeśli sa pekniete to narobią rys...pozdrawiam |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2006-03-29 00:34:39
TEORETYK a i tak wiadomo o co chodzi |