Luz na półosiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
heja wymieniałem gumy na przegubach i zauważyłem że mam taki luz na pół osiach:

nie jest to jakiś wielki lóz gdzieś tak ok0,5cm na łoko. Zaniepokoiło mnie to. Czy tak ma być, czy mam coś nie tak

to normalne
gdybyś nie miał takiego luzu to koło nie mogłoby pracować na nierównościach góra-dół

Cytat:
2006-03-28 10:10:47, slawas1 pisze:
to normalne gdybyś nie miał takiego luzu to koło nie mogłoby pracować na nierównościach góra-dół

dzieki, mam taki dziwny problem bo byłem na przeglądzie zawieszenia i stwierdzili ze wszystko jest ok a trzaska, myślałem że może to to

Cytat:
gdybyś nie miał takiego luzu to koło nie mogłoby pracować na nierównościach góra-dół

chyba lewo=prawo a nie dól-góra

Cytat:
2006-03-28 15:48:02, asc pisze:
chyba lewo=prawo a nie dól-góra

jak już nie raz Ci tu proponowano - myślę że warto wrócić do szkoły jednak

skręcanie kołami w żaden sposób nie wpływa na długość półosi, jedynie ruch koła góra-dół

Cytat:
2006-03-28 16:06:33, slawas1 pisze:
jak już nie raz Ci tu proponowano - myślę że warto wrócić do szkoły jednak skręcanie kołami w żaden sposób nie wpływa na długość półosi, jedynie ruch koła góra-dół

według mnie święta prawda, a propo tematu to siedziałem 2h w kanale narywałem wszystkim i nic nie znalazłem a trzaska
pomóżcie cos, czy tuleje wahacza i belki trzaskaja wtedy jak są zniszczone a moje sa jak nówki

tez mi cos trzaskalo, bylem u dwoch mechanikow i nikt nic nie znalazl. Nawet bylem w ASO i tez nic, dopiero szwagier zaproponowal wymiane gum stabilizatora i pomoglo, tera jest git

a ja mam luzy góra-dól czy to normalne ??

Cytat:
2006-03-28 20:17:08, kiepas96 pisze:
według mnie święta prawda, a propo tematu to siedziałem 2h w kanale narywałem wszystkim i nic nie znalazłem a trzaska pomóżcie cos, czy tuleje wahacza i belki trzaskaja wtedy jak są zniszczone a moje sa jak nówki

proponuję podjechać na byle stację diagnostyczną i zapłacić 20zł za sprawdzenie na szarpakach - diagnosta na pewno wyczuje gdzie jest luz

Cytat:
2006-03-28 16:06:33, slawas1 pisze:
jak już nie raz Ci tu proponowano - myślę że warto wrócić do szkoły jednak skręcanie kołami w żaden sposób nie wpływa na długość półosi, jedynie ruch koła góra-dół

Jezli zginasz element (ruch gora dol) to chociazby z ktorejs strony cos sie wydluza a z druygij skraca. Zegnij (porusz koniec gor doal) gumke do scieranai w miare dluga a zobaczysz ze mowimy prawde.
W razie nie jasnoosci polecma np: dowolny kurs mechaniki (na budwnictwie - gdzie panuje statyka anie dynamika tez Ci to wyloza).
Pzdr.

Zacyowalem Slawas1 ale to sie oczywiscie jego nie tyczy bo on zapewnie wie o tym
Pzdr

Cytat:
2006-03-29 11:28:13, Brzoza-junior pisze:
Zacyowalem Slawas1 ale to sie oczywiscie jego nie tyczy bo on zapewnie wie o tym Pzdr

ano wie