Lod pod mata bagaznika - zapasowka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialem wyjac zapasowke,,,ale ni cholery niee dalo sie wyjac,,,,,,maty bagaznika,,,jakas przyklejona,,,mecze sie i mecze i po chwili sie odrywa,,,i patrze a tam,,,,,,,,LÓD ! co on tam robi !!?? dziur niee widze

Ja mam podobnie Też się zdziwilem jak nie moglem maty odwinąć bo przymarzła!!!
Wydaje mi sie ze woda dostaje się do srodka przez lampe (u mnie lewa). Jeszcze nie mialem czasu sie za to wziasc wiec nie powiem ze jest tak u mnie na 100%. Ale z tego co patrzylem to splywajac kanalem przy uszczelce klapy wali mi do srodka lampy a potem przez tyl lampy do bagaznika.

Witam!
Może również lecieć na łączeniach blachy podłogowejoraz na łączeniach błotnika z pasem tylnym. Miałem nieprzyjemne zdarzenie - wjechał mi gość w tyłek Fiatem i łapało mi wodę właśnie na tych łączeniach. Niby szpary nie było a woda sie dostawała. musiałem silikonem (dekarskim) od spodu zakleić i jak wyschło dobrze biteksem dałem po wierzchu - kłopot z głowy.
Nie wykluczam również możliwości że leci lampą tam jest taka piankowa uszczelka czasami sie podwinie... Co ciekawe dokręcenie z użyciem siły daje efekt wręcz odwrotny, to trzeba z głową dokręcać czyli z umiarem.
Woda, a raczej dużo wilgoci zmieniającej się w lód może też być wynikiem nagromadzenia sie pary w zimne dni, szczególnie gdy auto nie jest regularnie wietrzone i suszone.
Pozdrawiam.

... obstawiam łączenie blach pomiędzy nadkolem a podłagą bagaznika .... ja mam essiego bezwypadkowego ... ale pochodzacego z Płońska .... jush mi taam się zdążyła ruda dostać .... niop i woda się lała pomiedzy blachami ....

U mnie ciekło przez uszczelnienie tylnej szyby...a cholerstwo trudno było zdiagnozować. Druga sprawa to lampy - wiem, że też cieknie...sprawdź też odpowietrzenie w bokach...czasem pod uszczelką przecieka (musisz zdjąć boczki).

dziury niee ma,,,splywajacej wody tez niee,,,chyba PARA :/

i po zimie wkraczam do bagaznika odsuwam mate dywanowa PCV i mate bagaznikowa,,,o jaaa ILE WODY !!! cholera akcja wypompowania,,,o ja jescze cieknie jak zwine,,,,zwijanie narzedzi ,,, wyciaganie maty bagaznikowej iiiiiiii ........sie suszy HAHAHA

Cytat:
dziury niee ma,,,splywajacej wody tez niee,,,chyba PARA

para wodna sie kondensuje i powstaje rosa, zimą to normalne ...niestety

i gdzie tu komfort?? CZYSTOSC hahaha,,,jak trza po sobie jeszcze myc