MotoNews.pl

Dlaczego parują mi szyby ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pewien problem mianowicie przy moim oplu astrze classic podczas jazdy parują mi szyby dlaczego tak się dzieje???
z góry dzię kuje za pomoc
pozdrawiam

Cytat:
2006-03-24 08:33:36, Dobrowol pisze:
witam mam pewien problem mianowicie przy moim oplu astrze classic podczas jazdy parują mi szyby dlaczego tak się dzieje??? z góry dzię kuje za pomoc pozdrawiam

Szyby ci parują , bo oddychasz !
A poważnie : przekręć pokrętło nawiewu z obiegu zamkniętego na pobieranie powietrza z zewnątrz i włącz wentylator na pierwszy bieg . W takim położeniu zostaw i nie wyłączaj ani latem , ani zimą . Gwarantuję , że szyby nie będą parowały .
A nawet jeżeli auto co przecieka i masz mokre wykładziny pod nogami - to przełączenie nawiewu na 2-3 , skierowanie go na nogi oraz włączenie ogrzewania na maxa - spowoduje że z biegiem czasu woda wyschnie .

Cytat:
oplu astrze classic podczas jazdy parują mi szyby

Przypadlosc Astry. W ogole chyba opli. Mialem Astre i parowala, mam omege i tez paruje - tu jest klima, wiec jest jak walczyc.

Zwroc uwage, czy nie masz zalanego filtru kabiny. Zamkniecie jest takie, ze czesto mechanicy nie zamykaja tego "prawidlowo do konca" i po myciu auta albo desczu, filtr jest mokry i potem dlugo schnie, przez co szyby paruja.

przede wszystkim zobacz czy filtr kabinowy nie jest już zapchany, bo jak tak, to nic nie pomoże. Trzeba wymienić i będzie OK.