I el. MT 2006

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
AZT informuje:
"W dniu 9 kwietnia (niedziela) na TORZE PRÓB FIATA w TYCHACH odbędzie się 1 RUNDA SM TYCHÓW 2006.Zapisy pocztą internetową do dnia 31-03-2006 z obnizonym wpisowym 70zł na konto AZT (...) lub w dniu zawodów 90zł."

Kto z Was jedzie i czym

My oczywiście stawiamy się na starcie.

My jedziemy! Jedziemy tym co zawsze, czyli kaszlem
O jak dobrze że MT od początku na torze.

My tez oczywiscie startujemy , jedziemy suzi

Pozdro

Ja na dzień dzisiejszy nie jade MT.

nie wiecie czy trzeba pilota w nowym sezonie czy można jechać samemu ?

jak uda mi się przygotować czerwonego smoka to się po 2 latach znów pojawię na starcie za kierownicą

autko będzie mocno niedoinwestowane ale cóż ciągnie mnie do rajdów

ja sie stawiam na bank

My też sztartujemy. Parchem oczywiscie. Jak zawsze powalczymy w drugiej 10tce klasy;d

Cytat:
nie wiecie czy trzeba pilota w nowym sezonie czy można jechać samemu ?

Pilot obowiązkowy.

Ja też sie szykuje, powoli

Ja rowniez planuje po dlugiej przerwie wystartowac, pewnie niezle lanie bedzie, ale nie moge sie juz doczekac. Oczywiscie jesli sniegu nie bedzie

PS. aha i jedziemy pugiem 106 xsi , a na prawym zasądzie Adam Gładysz

[ wiadomość edytowana przez: OZ dnia 2006-03-15 18:33:35 ]

na stronie AZT piszą w regulaminie Wiosennego Ścigania:

"3.1.1 Załogę stanowią dwie osoby, określani jako kierowca i pilot lub tylko kierowca., skład załogi zgłoszony do biura zawodów obowiązkowy w całych zawodach..."

Czyli można bez pilota.....

Według mnie pilot powinien być obowiązkowy. To przecież "rajdowe", a nie "wyścigowe" Mistrzostwa Tychów.
Ale nie mam nic do osób które startują bez pilota, skoro regulamin na to zezwala.

Faktycznie KU*** mac, a rozmawialem z prezesem Grzegorzem M., pytałem o tę niezwykle istotna i ważna kwestie i mówił ze pilot obowiazkowy, a regulamin mówi co innego. Pomijajac to ze zostalem wstepnie oszukany, dobrze ze to wyszlo, bede interweniowal w tej sprawie aby zmienili ten punkt, bo tak jak 130 TC pisze to rajdy a nie wyscigi, ja tez wole z pilotem ale tak nie ma wyjscia bo bez jest troche szybciej.

no to chyba zmienili regulamin, bo zaraz jak wyszedl bylo napisane , ze z pilotem trza jechac.

Regulamin Ramowy Mistrzostw Tychów 2006

I. Przepisy ogólne
6. Załogę stanowi kierowca i pilot.

Regulamin Wiosenne Ściganie - 09 Kwietnia 2006 r. (I el.)

3. Zgłoszenia
3.1 Załoga
3.1.1 Załogę stanowią dwie osoby, określani jako kierowca i pilot lub tylko kierowca., skład załogi zgłoszony do biura zawodów obowiązkowy w całych zawodach.[...]

Regulamin Iel. jest regulaminem uzupełniającym czyli nadrzędnym. Także na chwile obecną w Iel. można jechać z pilotem lub bez. Także nie panikujcie bo wszystko jest jasne i zgodnie z przepisami.

Można się tylko domyślać, że powyższa sytuacja jest wynikiem niekompetencji człowieka z AZT odpowiedzialnego za regulaminy. Po jakiegokolwiek sensu w tym nie widze.

Reasumując:
Sezon w Tychach zaczął się na dobre hehe
Pierwsza eliminacja, pierwsze regulaminy i tradycyjnie się pojawiają pierwsze piękne kwiatuszki heh

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: layer dnia 2006-03-16 07:44:45 ]

Cytując jednego zawodnika z CC, któremu wyjechała ciężarówka na odcinku - " Co to kurfa jest ?? "

Filip dzisiaj dzwonil to p.Michalskiego i podobno ten kto jest odpowiedzialny za strone, dal na strone stary regulamin tzn, nie ten na ten rok

zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jak narazie to jeszcze nic nie ruszylo a juz sa jaja

Pozdrawiam

Dostalem maila z AZT, ze sie pomylili we wczesniejszej wersji i pilot jest obowiazkowy.
BTW: Chyba tez pojade

szykujcie fury... ekipa mysłowicko/sosnowiecka prawdopodobnie tez zawita na torze...

OZ wkońcu będziemy mieli okzje pościgać się... mam nadzieje że moja "leciwa" fiestka mnie nie zawiedzie

hehe... chyba tez wystartuje w pierwszej el.MT,ale jeszcze niewiem na 100 %,rajdufka bedzie wypożyczona..................
rozmowy trwają......
mam nadzieje ze uda mi sie wszystko załatwić

Cytat:
2006-03-19 12:31:51, adi08 pisze:
OZ wkońcu będziemy mieli okzje pościgać się... mam nadzieje że moja "leciwa" fiestka mnie nie zawiedzie

A jak fiestka się trzyma, był jakiś remont ? A co do rywalizacji to bez obaw, pug to pełna seria i w dodatku uszczelka pod głowicą do wymiany, także możliwe, że biały dymek poleci również z pod maski, no ale co zrobić. Przynajmniej raz się pohuśtam