Nokia N70 vs Sony Ericson K750i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
zastanawiam się nad tymi typami telefonów. Szukalem w necie ale procz danych technicznych i przechwalek wlascicieli kazdego z tych modeli nie znalazlem wiele.
Ktory z tych telefonow jest godniejszy uwagi?
(mnie interesuje: - dobra jakośc zdjec - jak na telefon, dyktafon, czytelny wyswietlacz, intuicyjna obsluga) - Czy moze zwrocic uwage na inne modele?

Ja osobiście na dzień dzisiejszy jakbym miał wybierać to wybierałbym z Sony E. K750i i Nokii N90. Obecnie na rynku ponoć najlepszy aparat cyfrowy ma właśnie N90

racja - ja z kolei nie lubie telefonow z klapka, dlatego N90 odpada w moim rankingu.
Sony K750i ma maly wyswietlacz i niska rozdzielczosc, zdjecia podobno bdb,
z kolei Nokia N79 - to nowa technologia wiekszy wyswietlacz, zdjecia podobno gorsze - np. makra

K750..zdecydowanie..mimo ze ja wyzej cenie telefony nokii i stylistyka SE mi nie podchodzi ale..

k750 jest mniejszy lzejszy ..tanszy..ma zblizona funkcjonalnosc..nie ma symbiana (dla mnie brak OSu to zaleta nie widze sensu czegos takiego w komorce) ma lepszy aparat i wcale nie ma gorszego wyswietlacza..dopiero nokie z ekranem 240x320 sa lepsze..dodatkowo w radiu k750 jest rds i SE ma lepsze sluchawki..po za tym N70 jest brzydka..ma nieproporcjonalnie maly ekran do calej masywnosci telefonu..ma mala niewygodna klawiature i ogolnie moim zdaniem to brzydki i udziwniony aparat i mowie to przy calej mojej niecheci do SE

jesli nokia to raczej 6280 jesli nie masz nic przeciwko sliderom..tak nokia faktycznie ma o klase lepszy ekran i ogolnie jest mila..kosztuje w granicach 1600zl albo odpowiednio mniej jesli kupisz w vobisie i podpiszesz umowe z plusem..ale sadze ze lada tydzien ten aparat wejdzie do operatorow N90 o ktorej ktos wspominal to dla mnie nieporozumienie..zrozumie to kazdy kto mial to w rekach..to jest cegla

polecam K750

mam go już parę miesięcy i jestem bardzo zadowolony.

Fotki jak na telefon robi rewelacyjne (ostatnio nawet aparatu mi sie nie chce wyciagać i robie zdjecia fonem )
ma wbudowany zestaw głośnomówiący, jakość rozmów jest BDB, ma dużą pamięć z możliwością rozbudowy, dyktafon też ma ofkors

od momentu pierwszego włączenia praktycznie ani razu go nie wyłączyłem... nie zawiesił się jak do tej pory

obsługa i intuicyjność wg mnie wzorowa ( przyzwyczaiłem się bo to mój 3ci SE ) SMS'y pisze sie bardzo fajnie, w nocy może przydać sie wbudowana latarka przydatny jest też bluetooth.

Jakbyś miał jakieś pytania jeszcze to wal......

a co do nokii, nie testowałem, nie oceniam.... ale jeżeli ma porównywalne parametry to znając życie jest dużo droższa

POZDRO

Cytat:
2006-03-25 16:13:01, Kolber7 pisze:
jeżeli ma porównywalne parametry to znając życie jest dużo droższa POZDRO

prawie dwa razy k750 mozna kupic w sklepie za 1300zl a nokii nie da sie kupic ponizej 2tys..oczywiscie nie mowie o allegro tylko o normalnymm sklepie

a kto normalny kupuje w sklepie???

na szybko oferty z allegro

n70 za 1229 zł

n90 za 1999zł

k750 za 949 zł

Dziękuję serdecznie za wasze oceny. SE wydaje sie byc lepszym wyborem, zreszta kto wydaje ponad 1 tys zl na tel. Trzeba byc albo bogatym albo miec hopla na punkcie telefonow

Cytat:
2006-03-25 21:49:36, rjsunset pisze:
zreszta kto wydaje ponad 1 tys zl na tel.

ja chociaz juz mi przechodzi teraz kasa idzie w rozne bzdury do skutera

Cytat:
2006-03-25 23:42:46, qbaj pisze:
ja chociaz juz mi przechodzi teraz kasa idzie w rozne bzdury do skutera

no jaaaa..
kupił se skuter 50 cm3 i tjuninguje

ja wydałem trochę mniej niż tysiak na k750

Cytat:
2006-03-25 23:44:02, Kolber7 pisze:
no jaaaa.. kupił se skuter 50 cm3 i tjuninguje ja wydałem trochę mniej niż tysiak na k750

nie tjuninguje chyba ze mowimy o obtarciu o glebe poki co musi sie dotrzec a te bzdurki o ktorych pisalem to raczej dobry kask zapiecie i tego typu akcesoria bez ktorych raczej ciezko sie obyc a kosztuja niestety sporawo

Cytat:
2006-03-26 00:06:16, qbaj pisze:
nie tjuninguje chyba ze mowimy o obtarciu o glebe poki co musi sie dotrzec a te bzdurki o ktorych pisalem to raczej dobry kask zapiecie i tego typu akcesoria bez ktorych raczej ciezko sie obyc a kosztuja niestety sporawo

skóra z harleya mówisz???

tez mam SE K 750I kolejny miesiac i jest to super telefonik (wczesniej przez 7 lat mialem tylko Nokie!) ale nie zaluje zmiany firmy pozdr

Cytat:
2006-03-26 04:33:46, Andi_K pisze:
tez mam SE K 750I kolejny miesiac i jest to super telefonik (wczesniej przez 7 lat mialem tylko Nokie!) ale nie zaluje zmiany firmy pozdr

jak sie jostick zachowuje? to jedyna rzecz po za wygladem ktora budzi moje watpliwosci..nie wyrabia sie to to

joy chodzi rewelacyjnie i jest bardzo wygodny w obsłudze

jest to mój 3ci SE z joyem i nie miałem dotąd problemu z tym wynalazkiem

Ja mam D750i i jestem rozczarowany zdjęciami (brak ostrosci i duzo ziarna). Jeżeli ktoś może mi podesłac maila ze zdjęciami z K750i będę wdzięczny. Zdjęcia w najlepszej jakości w najwyższej rozdzielczości wycodzą akceptowalnie jednynie przy idealnym świtle. Lampa jest nieporozumieniem - dwudiowe światełko ktore może i nadaje się jako latarka ale nic więcej. Radio działa jedynie razem z zestawem słuchawkowym (przewodowym a ja np. mam słuchawkę na bluetooth). Poza tym fatalnie wymuje się kartę SIM - obok jest taki kondesatorek o który zahaczyłem i w efekcie wyrwałem (o dziwo tel działał dobrze bez niego - sprawdzalem większośc funkcji).

Nie trzeba już zdjęć, szwagier ma SE K750i - obadałem doładnie i poza kilkoma szczegółami oprogramowania, to jest dokładnie to samo co D750i.

[ wiadomość edytowana przez: Jacenty dnia 2006-03-29 20:29:40 ]