| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2004-07-01 11:55:07 dzieki za info... pytanko drugie gdzie masz wlew zrobiony??? tradycyjnie czy tak jak pisalem???
dzis tam bede dzwonic.... PZDR ETomek |
piotr-ek | 2004-07-01 12:11:30 U mnie na wsi kosztuje instalka ok 1900 zł (zbiornik w kole). |
tommi-j Renault małopolska | 2004-07-01 14:43:12 Mnie zakładali w Radzionkowie koło Bytomia, dokładniej to TU.
Za instalację LANDI z elektroniką AUTRONIC (ochrona kat. butla w kole, wlew pod zderzakiem) rok temu płaciłem 1800 zł. Z tym że jako,że kupowałem u nich auto była to cena promocyjna. Normalnie inst. kosztowała 1950zł. Montują porządnie i "z głową". Parownik mam zamontowany nad skrynią biegów pomiędzy silnikiem a nadkolem. W dolot nie ładują żadnych zwężek, mieszalnik umieszczony przed przepustnicą i wszystkie otwory montażowe zabezpieczone antykorozyjnie. Na inst. przejechałem do tej pory 15 kkm i wszystko gra. Spalanie gazu poniżej 9 l. Różnica w osiągach minimalna. Jestem jak na razie b. zadowolony z montażu. Na pytanie o wlew pod klapą paliwa, mech. powiedział że przepisy już na to nie pozwalają, ale zależało mi na czasie więc się nie upierałem przy tym rozwiązaniu. Wlew pod zderzakiem w zupełności mi odpowiada, a gdybym chciał sobie zostawić instalkę sprzedając auto ,to przyszłego nabywcę nie będą straszyć powyrzynane otw. w zderzaku lud w blachach |
Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-01 17:24:32 Ja mogę polecić ten >zakład< ale to chyba nie zabardzo Twoje strony cena za instalacje LANDI z systemem AUTRONIC z wlewem gazu pod klapką 1950zł jak narazie rewelacja |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-07-01 21:05:50 Spróbuj podjechac na ulice dobrego urobku, firma AUTO GAZ SLĄSK! Jadąc od ul. bochenskiego za pierwszymi torami przy kopalni "Wujek" (za kopalnią) mozna tez dojechac od strony ul. W.Pola lub Załęskiej |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2004-07-02 07:30:41 No Piotr-ek, ale Ty to jesteś samolub, bo se sam pomykasz tym autobusem za prawie darmochę Ja w drodze do i z pracy robię jeszcze "rozwózkę" rodzinki - i dlatego nie stać mnie na prawie darmowy autobus |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2004-07-02 09:26:40 DZIEKI wszystkim ktorzy sie do tej pory wypowiedzieli... podzwonie wszedzie ... i zobaczymy...
co do tego wlewu to moze faktycznei nie ma sensu majstrowac przy wlewie paliwa... nio ale to jescze sie tez zobaczy... Pozdrowienia dla wszystkich klubowiczow... ETomek |
Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-02 22:42:10 Co Ty chłopie montuj pod klapką nie dość, że wygoda to jeszcze nikt nie wie, że jeżdzisz na gazie. Zmieniając auto na inne i pewnie młodsze i tak instalacji do niego nie przełożysz bezmała każde auto produkowane po 2000 ma plastikowy kolektor co uniemożliwia montowanie instalacji II generacji, a te przeważnie są montowane w naszych bolidach. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-02 23:38:19
A co wstyd ? Mi by było wstyd jeździć na benzynie i płacić tyle za to mulenie... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-07-03 01:13:51
Tomek!...nie daj się skołować i wyprowadzić z DOBREGO toku myślenia!!-WLEW POD KLAPKĄ JEST THE BEST !! 1.że estetycznie 2. że BARDZO WYGODNIE dla tankujących (wszyscy pompiarze "cieszą michę" jak im wskazuję gdzie jest wlew) 3.że wg mnie BEZPIECZNIEJ...o rany!!...ileż razy przypierd...łem podzderzakowym wlewem I nie mówię tego bezpodstawnie....kilka lat jeżdziłem z wlewem pod zderzakiem...teraz od kilku tygodni wlew mam pod klapką (przekładałem w warsztacie w Jastrzębiu /ten na który namiar poleca Raku/ bo w Katowicach same "ułomy")....Jestem BARDZO ZADOWOLONY z decyzji przełożenia -SAME PLUSY!! |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2004-07-19 12:33:48 tak... podzwonilem gdzie trzeba... odwiedzilem kilka punktow...ocenilem wszystko... i...
daje robic w radzionkowie... dokladny adres podam... w srode... jak juz bedziue po wszystkim... co do wlewu... to na 99,9 % robie tak gdzie wlew paliwa... czemu o tym tez pozniej... Pozdruffffffffffka ETomek |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2004-07-26 10:28:34 Czesc...
nio i moje Espero smiga a gazie... "operacji" dokonalem w radzionkowie w "Auto Centrum Gaz"... POLECA ICH BARDZO... wlew zrobili tam gdzie chcialem... a poza tym wszystko sprawnie poszlo... nawet gratis ostalem pokrowiec na kolo... jak ktos chce namiary to piszcie... ja moge tylko powiedziec... ze warto tam jechac... bo sa nie drodzy... i robia dobra instalke... pozdrowionka i dziwki wszystkim za namiary na polecane zaklady... ETomek |
piotr-ek | 2004-07-26 10:43:23
WOW!!!! A hoinki zapahowej nie dali?... U mnie na wsi każda z ogłaszających się firm "krzyczy" POKROWIEC NA KOŁO GRATIS! |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-07-26 10:47:44
Cholera, jak bym wiedzial wczesniej to tez bym cos polecil |
![]() Tantu Espero Rybnik | 2004-11-15 18:00:06 czy polecacie jeszcze jakieś warsztaty na śląsku?? bo szykuje mi się montaż gazu |