Instalacja gazu na slasku????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Panowie mam pytanie... jestem w fazie poszukiwania jakiegos dobrego punktu na slasku w ktorym mi zamontuja gaz do mojego esperka... (najlepiej okolice... Katowice, Gliwice, Bytom... te kierunki)

problem w tym ze nei bardzo wiem do kogo isc...
moze ktos kogos polecic???

bylem seriwie Daewoo w Katowicach i podobno tam roba niezle... ale nie chce im sie zalozyc wlewu tam gdzie jest wlew paliwa tylko robia tradycyjnie w zderzaku...
do tego cena 2200...

qrcze czekam na rady...
jako ze jest zwykle czas oczekiwania to ... jest to pilne ...

Pozdrawiam...

ETomek

[ wiadomość edytowana przez: ETomek_GT dnia 2004-07-01 11:00:22 ]

Witka tomek, ja kupilem espero z gazem i byl zakladany w Mikolowie w Auto Gaz Serwis, Andrzej Rzepka, ul. Gorna 31, tel (0-32) 2261577. ten zaklad jest autoryzowany przez LTA Polonia, wiec instalki sa dobre. Sprawdzalem instalke po zakupie a ma juz 3 lata i jest git. Zadzwon, sprawdz.........

dzieki za info... pytanko drugie gdzie masz wlew zrobiony??? tradycyjnie czy tak jak pisalem???
dzis tam bede dzwonic....
PZDR
ETomek

U mnie na wsi kosztuje instalka ok 1900 zł (zbiornik w kole).

Tomek, wlew mam pod zderzakiem ale to nic. kupilem juz takie. mysle ze firma spokojnie zalozy ci tam gdzie wlew paliwa.
Pozdrowienia
Sylveriush

Mnie zakładali w Radzionkowie koło Bytomia, dokładniej to TU.
Za instalację LANDI z elektroniką AUTRONIC (ochrona kat. butla w kole, wlew pod zderzakiem) rok temu płaciłem 1800 zł. Z tym że jako,że kupowałem u nich auto była to cena promocyjna. Normalnie inst. kosztowała 1950zł.
Montują porządnie i "z głową". Parownik mam zamontowany nad skrynią biegów pomiędzy silnikiem a nadkolem. W dolot nie ładują żadnych zwężek, mieszalnik umieszczony przed przepustnicą i wszystkie otwory montażowe zabezpieczone antykorozyjnie.
Na inst. przejechałem do tej pory 15 kkm i wszystko gra. Spalanie gazu poniżej 9 l. Różnica w osiągach minimalna. Jestem jak na razie b. zadowolony z montażu.
Na pytanie o wlew pod klapą paliwa, mech. powiedział że przepisy już na to nie pozwalają, ale zależało mi na czasie więc się nie upierałem przy tym rozwiązaniu. Wlew pod zderzakiem w zupełności mi odpowiada, a gdybym chciał sobie zostawić instalkę sprzedając auto ,to przyszłego nabywcę nie będą straszyć powyrzynane otw. w zderzaku lud w blachach

Ja mogę polecić ten >zakład< ale to chyba nie zabardzo Twoje strony cena za instalacje LANDI z systemem AUTRONIC z wlewem gazu pod klapką 1950zł jak narazie rewelacja

Po przeprowadzeniu bilansu za czerwiec br zrobiłem tak
Przebieg - prawie 1900 km, paliwo 150 l = 7,9l/100km - to wynik bardzo dobry
Ale dla portfela klęska !!! To ok 600 zł
A zmierzam do tego, że ostatnio z zaciekawieniem czytam tego typu tematy - może się w końcu przełamię i się zagasssuję
Proszę, więcej takich pozytywnych "wpisów" z adresami warsztatów, oczywiście na śląsku

Spróbuj podjechac na ulice dobrego urobku, firma AUTO GAZ SLĄSK! Jadąc od ul. bochenskiego za pierwszymi torami przy kopalni "Wujek" (za kopalnią) mozna tez dojechac od strony ul. W.Pola lub Załęskiej

Cytat:
2004-07-01 19:06:42, HenBas pisze:
Proszę, więcej takich pozytywnych "wpisów"

Bilet kosztuje mnie 3,50 zł + miesięczny 43 zł daje to miesięcznie 183 zł, a pokonuję jakieś 2000 km . Dodatkowo firma zwraca mi 60% z kwoty 183 zł. Za darmo jeżdżę prawie

No Piotr-ek, ale Ty to jesteś samolub, bo se sam pomykasz tym autobusem za prawie darmochę
Ja w drodze do i z pracy robię jeszcze "rozwózkę" rodzinki - i dlatego nie stać mnie na prawie darmowy autobus

DZIEKI wszystkim ktorzy sie do tej pory wypowiedzieli... podzwonie wszedzie ... i zobaczymy...

co do tego wlewu to moze faktycznei nie ma sensu majstrowac przy wlewie paliwa... nio ale to jescze sie tez zobaczy...

Pozdrowienia dla wszystkich klubowiczow...

ETomek

Co Ty chłopie montuj pod klapką nie dość, że wygoda to jeszcze nikt nie wie, że jeżdzisz na gazie. Zmieniając auto na inne i pewnie młodsze i tak instalacji do niego nie przełożysz bezmała każde auto produkowane po 2000 ma plastikowy kolektor co uniemożliwia montowanie instalacji II generacji, a te przeważnie są montowane w naszych bolidach.

Cytat:
2004-07-02 22:42:10, Raku pisze:
Co Ty chłopie montuj pod klapką nie dość, że wygoda to jeszcze nikt nie wie, że jeżdzisz na gazie.

A co wstyd ?

Mi by było wstyd jeździć na benzynie i płacić tyle za to mulenie...

Cytat:
2004-07-02 09:26:40, ETomek_GT pisze:
..."co do tego wlewu to moze faktycznei nie ma sensu majstrowac przy wlewie paliwa... nio ale to jescze sie tez zobaczy..."

Tomek!...nie daj się skołować i wyprowadzić z DOBREGO toku myślenia!!-WLEW POD KLAPKĄ JEST THE BEST !!
1.że estetycznie
2. że BARDZO WYGODNIE dla tankujących (wszyscy pompiarze "cieszą michę" jak im wskazuję gdzie jest wlew)
3.że wg mnie BEZPIECZNIEJ...o rany!!...ileż razy przypierd...łem podzderzakowym wlewem ..cud że nigdy nie wyrwało mi bebechów z LPG!!
I nie mówię tego bezpodstawnie....kilka lat jeżdziłem z wlewem pod zderzakiem...teraz od kilku tygodni wlew mam pod klapką (przekładałem w warsztacie w Jastrzębiu /ten na który namiar poleca Raku/ bo w Katowicach same "ułomy")....Jestem BARDZO ZADOWOLONY z decyzji przełożenia -SAME PLUSY!!

tak... podzwonilem gdzie trzeba... odwiedzilem kilka punktow...ocenilem wszystko... i...

daje robic w radzionkowie... dokladny adres podam... w srode... jak juz bedziue po wszystkim... co do wlewu... to na 99,9 % robie tak gdzie wlew paliwa...
czemu o tym tez pozniej...

Pozdruffffffffffka

ETomek

Czesc...

nio i moje Espero smiga a gazie...
"operacji" dokonalem w radzionkowie w "Auto Centrum Gaz"... POLECA ICH BARDZO...
wlew zrobili tam gdzie chcialem... a poza tym wszystko sprawnie poszlo...
nawet gratis ostalem pokrowiec na kolo...

jak ktos chce namiary to piszcie...

ja moge tylko powiedziec... ze warto tam jechac... bo sa nie drodzy... i robia dobra instalke...

pozdrowionka i dziwki wszystkim za namiary na polecane zaklady...

ETomek

Cytat:
2004-07-26 10:28:34, ETomek_GT pisze:
nawet gratis ostalem pokrowiec na kolo...

WOW!!!! A hoinki zapahowej nie dali?... U mnie na wsi każda z ogłaszających się firm "krzyczy" POKROWIEC NA KOŁO GRATIS!

Cytat:
2004-07-26 10:28:34, ETomek_GT pisze:
... i dziwki wszystkim za namiary na polecane zaklady...

Cholera, jak bym wiedzial wczesniej to tez bym cos polecil

czy polecacie jeszcze jakieś warsztaty na śląsku?? bo szykuje mi się montaż gazu .... narazie wiem tylko tyle że w mikołowie kosztuje 2250zł, w szczejkowicach 2000zł, knurowie 1900zł ....??