| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D LPG User FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-03-27 00:36:32 Zmieniam silnik z gaźnikowca na wielopunkt (L-jetronic) i chciałbym jakoś w miare profesjonalnie podpiąć gazownie pod nowy silnik. Wymontowałem z BMW E-36 kompletną instalacje. W skład zestawu wchodził m.in. takie emulator:
Z nadruku na płytce wynika, że jest to wersja PD-21V2 czego niestety na >> STRONIE PRODUCENTA << nie znajduje. Z serii 21 wtyczke 14-pinową ma z tego co wygrzebałem tylko PD-21AM. Tak wynika z dokumentacji ze strony producenta. Na tej samej stronie na fotce jednak AM ma wtyczke 10-pinową... Jeszcze jedno mnie zastanawia - w dokumentacji emulatory wystepują w wersji z okablowaniem "do cięcia", mój natomiast ma cztery pary wtyczek i instalacja polega po prostu na wpięciu emulatora między ECU i wtryski. Dlatego zwracam się do Was bo ktoś na pewno korzysta(ł) z produktów tej firmy. Chodzi mi głównie o to, czy będzie to prawidłowo współpracować z L-jet'em? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-03-27 09:24:39 Witam.
race ten emulator jest na 6 cylindrów więc do swojego wepniesz tylko 4 więc możesz go wykorzystać. |
Race_D LPG User FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-03-27 20:05:54 No spoko, to akurat pikuś bo on był podpięty do silnika R4 i tak . Bardziej mnie martwi fakt, że są różne odmiany dla danych zakresów rezystancji wtryskiwaczy. Chciałbym po prostu wiedzieć co będzie jeśli źle się dobierze emulator do posiadanych wtrysków. Jeśli coś się może uwalić to raczej emu czy ecu czy objawi się to np. nieprawidłową pracą silnika na benie? |
Race_D LPG User FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-03-28 07:58:31 A to ci dopiero... Mój ecu jest tak skomplikowany, że mogę spokojnie odciąć wtryski na przekaźnikach i nic nie powie. Bardziej interesowałą mnie możliwość ustawienia czasu nakładania się paliw przy przełączaniu chociaż to chyba nie jest aż tak potrzebne bo w gaźniku po przełączeniu ciągnie od razu.
A pytałem nie jak działa emulator tylko co sie stanie jak źle dobiore te rezystancje i chyba mam juz pomysł jak to obejść... |