Pilne-wasze opinie >> silinik 3.2 ??potzrebuje pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam- szukalem na forum ale nie moge nie znalezc.

Jakie sa wasze opinie na temat Omegi C a dokladnie silnika 3,2 chodzi mi awaryjnosc ceny czesci itp.
Dobry silnik czy niewypal, co o nim mozna powiedziec ????

Oma ma instalacje gazu sekwencje Landirenzo, chodzi plynniutko, obroty sa ok .

rafal

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 21:21:45 ]

czyli konkretnie ?? Warto czy nie warto, bo slyszalem ze 3.0 sa awaryjne a 3.2 to nowszy silnik , który zostal poprawiony !!
chyba ze sie myle
Jest to silnik isuzu>> to wiem z opla

Cytat:
2006-03-30 12:44:44, rafalklamut pisze:
.... Jest to silnik isuzu>> to wiem z opla

A wcale ze nieprawda
Wiem z pewnego żródła, że jest to silnik od BMW

A co do silnika. Rozejrzyj się po forum. Na razie tylko Brutal taką ujerzdża i to zaledwie od 2 tyg. Więc opini bedzie pewnie w brud
Co do pojemności, to zdaje się, że różnica jest w skoku tłoka i stąd większa pojemność i moc od 3.0 o 7 koni. Poza tym troszeczkę różni sie osprzętem. Co do róznic, to jest w "ogólnym" osobny wątek .

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2006-03-30 13:09:54 ]

jako uzytkownik takiej omegi przez 2 tygodnie moge powiedziec ze nic sie nie psuje
a tak powaznie to z pewnych zrodel wiem ze jest to dobry silnik , oczywiscie gaz pewnie swoje zrobi lub juz zrobil ale ja sie nie znam

Gaz ma dopiero od 15 000 wiec jeszcze nie tak duzo.

Metlik w glowie bo mnie nastraszyli ze to nie wypal inni mowia ze jest poprawiony w stosunku do starszej 3.0.
Jak sie przewiozlem to moge powiedziec ze chodzi jak torpeda i kompletna cisza w srodku, mozna sluchac silnika zamiast radia.

Zapytam bo pewnie sam wymieniales >> jaki jest koszt wymiany rozrzadu >?? oczywiscie nie w salonie opla chyba ze zrobia promocje 50 % hehe

DrA ma tez silnik 3.2 ....

no ja jeszcze nic nie robilem, dopiero za pare tysiecy mam termin i jest on wiarygodny, no faktycznie cena rozrzad z pompa w serwisie to okolo 1600zl + robota

Cytat:
kompletna cisza w srodku, mozna sluchac silnika zamiast radia.

Smię twierdzić że w MV6 jest identycznie.

Cytat:
Jest to silnik isuzu>> to wiem z opla

lepiej omijaj z daleka tego opla bo z pewnością takiego silnika nie widzieli.

A żadnych cudów tam nie ma.

W MV6 jest 3.0 silnik i ma wlasnie oznaczenie MV6.
Nowszym silnikiem jest 3.2 i te omy juz nie maja oznaczenia MV6 tylko samo 3.2 V6 .

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 21:22:53 ]

Cytat:
2006-03-30 16:48:11, kielkac pisze:
mv6 to oznaczenie niektorych samochodow z 3.0 v6 ten silnik ma symbol x30xe a nowszy x(y)32xe zdaje sie...

Y32SE.

Cytat:
2006-03-30 13:48:17, rafalklamut pisze:
Jak sie przewiozlem to moge powiedziec ze chodzi jak torpeda i kompletna cisza w srodku, mozna sluchac silnika zamiast radia.

Cytat:
2006-03-30 15:30:46, PEPE pisze:
Smię twierdzić że w MV6 jest identycznie.

Potwierdzam slowa kolegi PEPE

Ogolnie polecam jednostki V6

Cytat:
2006-03-30 17:11:45, psinthos pisze:
Y32SE.

No jeżeli jest oznaczony SE to ma łańcuch a nie pasek rozrządu.

miałem MV6 - Polecam. zupełnie bezawaryjne auto.
Trzeba "tylko" odpowiednio o nie dbać
parę razy robiłem za drivera w C 3,2 - odczuwalnych różnic w zachowaniu się auta czy osiągach nie odnotowałem, poza jednym -komfort w C był wyższy, ale u mnie było -30/60mm na sprężynach i twardsze Sachs SportTouring zamiast serii
no i jakoś nie pasowała mi deska w C - wolę staromodną w B

Cytat:
2006-03-30 18:46:42, actom pisze:
No jeżeli jest oznaczony SE to ma łańcuch a nie pasek rozrządu.

Tego nie wiedzialem. jezeli to prawda, to zgodnie z ta zasada takze 2.6 (Y26SE), zastepujacy X25XE powinien miec lancuch...?

Coz za gest ze strony GM - na odchodne zafundowac lancuch zamiast gumowo-smieciowego gnoju w postaci paska.

Jezeli ma lancuch to odpada jeden wydatk na poczatek

Mialem kiedys taka gazete < chyba motor > w ktorej bylo porownanie omegi b 3.0 mv6 i c 3.2 , niestety to nie moge jej znalezc, moze wiecie gdzie szukac jakis konkretnych opisow, bo troche sie oszukalem na necie ale bez efektow.

Ja mam takie pytanie tylko nie bijcie czy te silniki 3,2 nie byly czasem wsadzane do opla monterey-a??

Cytat:
2003-02-27 15:11:46, robert_kraków pisze:
tak więc w celu uporządkowania omega a silniki 1.8-2.0 pasek rozrządu, silniki 2.4 ; 2.6 ; 3.0; 3.6; oraz disle 2.3 łańcuch rozrządu

omega b silniki 2.0; 2.2; 2.5; 2.6; 3.0; 3.2 pasek rozrzadu a diesle 2.0; 2.2; 2.5 łańcuch rozrządu

ojj, mechanicy od 7 bolesci

Do V6 Opla chca zakladac lancuch rozrzadu. Tak dobrze jeszcze nie jest w Polsce.
A gdziebyscie wcisneli ten lancuch ? Pod plastikowa oslone rozrzadu przykrecana torxem ??

Tu macie slinik (model) 3.2 i 3.0, czym sie roznia ??

A to jaki jest silniki ???

Odpowiedz...

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 21:24:57 ]