Świece 1,3 Efi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko bo kazdy pisze ze jedne sa lepsze od drugich - wiec jakie najlepiej wybrac świece - zarazem nie przepłacać jak i były dobre oraz ceny mniej wiecej z kablami WN

Najlepiej Motocrafta.

Ile swiece z kablami beda kosztowac z Motocrafta?

Mam również silniczek 1.3 EFI - moje spostrzeżenie odnośnie świec - po kupnie oryginalnych świec motocrafta, zamontowaniu i niedługiej eksploatacji (4 tyś. km) jednej z tych świec pękła ceramika - auto chodziło na trzech garach - dziwna sprawa. Po tym icydencie kupiłem świece NGK z nr bodajże 31 za 25 zł szt. i po przejechaniu 10 tyś. sprawują się nadal doskonale. Co do kabli - auto ma już 105 tyś. km i nie widzę potrzeby wymiany kabli WN.

Cytat:
2006-03-26 11:32:42, garg pisze:

Komplet do ZETEC'a można zakupić na allegro od klubowicza Sławas1 ( polecam kontrahenta ) .. proponuje zapytać bo pewnie do każdego rodzaju silnika znajdzie.

Ja wczoraj wymieniałem świece i kable w moim ZETEC'u 1,6 i wymieniłem na świece NGK i kable silikonowe JanMor ... (świece wyszły mi drożej niż kable .. no ale powinny zrobić 100kkm bez problemu ).

Po jednym dniu testów musze przyznać, że Essi zachowuje się wspaniale ... jeździ o wiele "gładziej"

Cytat:
2006-03-26 23:48:35, Cienki1980 pisze:
... Ja wczoraj wymieniałem świece i kable w moim ZETEC'u 1,6 i wymieniłem na świece NGK i kable silikonowe JanMor ... (świece wyszły mi drożej niż kable .. no ale powinny zrobić 100kkm bez problemu ). ...

Kabli janmora nie polecam, badziew jakich mało, bardzo szybko zaczynają gubić iskrę i świecą jak choinka w Boże Narodzenie.

Cytat:
2006-03-26 11:32:42, garg pisze:

Swiece Motorcrafta bodajże 11 PLN. za sztukę, kable nie wiem.
Osobiście polecam świece Beru czteroelektrodowe, cena około 60 PLN. za kpl. i kable Motorcrafta.

Cytat:
2006-03-27 00:11:15, Miro pisze:
Kabli janmora nie polecam, badziew jakich mało, bardzo szybko zaczynają gubić iskrę i świecą jak choinka w Boże Narodzenie.

Hmm na forum nie raz polecali kable tej firmy ... no ale cóż .. wyjdzie w praniu .. narazie jest o wiele lepiej niż było przed wymianą a to cieszy

Cytat:
2006-03-27 00:14:14, Cienki1980 pisze:
Hmm na forum nie raz polecali kable tej firmy ... no ale cóż .. wyjdzie w praniu .. narazie jest o wiele lepiej niż było przed wymianą a to cieszy

Też było lepiej przez jakieś 5 kkm. później masakra, może Twoje akurat będą wytrzymalsze.

Zobacze co mi gosciu poleci w sklepie Forda - he pewnie iskre bo im to nie idzie

Ja jeździłem na Motocrafta i były OK, teraz mam NGK i też jest OK. Zmieniłem bo te są tańsze a tamte zostały w starym silniku, miały jakieś 25kkm. Dodam że mam LPG na pokładzie...

CO TO ZNACZY JAK ŚWIECE SĄ POKRYTE BIAŁYM NALOTEM???

To znaczy, że są przegrzane. Normalnie powinny mieć kolor kawy z mlekiem.

Czyli biedna mieszanka? czy zapchany filtr gazu może powodować taki efekt?

Co znaczy np 25kkm? 25 tys km?

Cytat:
2006-03-27 16:22:05, garg pisze:
Co znaczy np 25kkm? 25 tys km?

dokladnie