Dziwne dżwięki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przy ostrym kręceniu silnika z prawej strony kabiny z okolic nagrzewnicy dochodzą szumy coś jak przelewanie wody.
Dodam że nie mam problemu z układem chłodzenia.

Jak depniesz na gaz to pompa wody ma szybsze obroty więc może to woda szumi ( w co watpie) jak na moje to moze masz do wymiany uszczelke w obudowie nagrzewnicy a sam odglos dochodzi raczej z komory silnika. Masz wystarczajaca ilosc plynu chlodniczego w ukladzie ??

mam to od dawna poziom plynu jest ok efekt dzwiękowy jest taki jakby układ był zapowietrzony i płyn przepływa przez nagrzewnice wraz z powietrzem .Ale mówie chłodzenie jest wporzo i niemam problemu z tym ukladem

Miałem to samo w 1.6 efi Nie wiem co było przyczyną, ale nie miało to wpływu na pracę układu i nic się poza tym odgłosem złego nie działo także olałem to.

wiem ze nie ma wpływu ale strasznie mnie to drazni bo z kim nie jadę to każdy sie pyta co to za dzwieki .dlatego chcę sie tego pozbyć

Obawiam się że może to być trudne / kosztowne, bo w najgorszym razie wymiana nagrzewnicy. Możliwe, że jest częściowo zapowietrzony układ, ale tak naprawdę nie ma jak go odpowietrzyć ręcznie.