Koszt przyjemnosci scigania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pare dni temu pojechalem sobie rano na pas gdzie po chwili pokazalo sie dwoch kolejnych amatorow tego miejsca Lancia(ta najmniejsza) i Mondeo. Pomyslalem ze poscigam sie z Lancia ( coz nie mam auta do scigania)
Po tym przejezdzie wystraszyylem sie bardzo bo poczulem ze sprzeglo dziwnie mi lapie (slabo) Przerazilem sie ze cos w mojej niezniszczalnej Toyotce sie uszkodzilo jednak pozniej wszystko wrocilo do normy

To mi nasunelo pytanie ile kosztowac nas moze przyjemnosc scigania sie i jakie sa jej najczestrze skutki mechaniczne?

Hehe koszty scigania.Poza spalaniem na poziomie 30 litrow (oczywiscie chwilowym przez te 200pare metrow) Nio to bardzo szybko sie zuzywaja oponki i sprzeglo,czego juz doswiadczyles.
Jesli nie jest pierwszej mlodosci to latwo je przypalic.pare razy w skodillaku juz przygrzalem sprzeglo do tego stopnia ze ledwo bralo.
Nie wspominajac o poloskach napedowych.
sam sie zastanawiam czy jest sens tak ryzykowac w moim przypadku.Jesli mi pojdzie poloska to dostane ja tylko na slowacji albo w czechach i to za astronomiczne pieniadze.
Ale co tam,jak szalec to szalec

HEHE to sie nazywa prawdziwy STRowiec
Jakie sa skutki , przyczyny i na czym polega "przypalenie sprzegla" ??

Ja jednak ogranicze sciganie sie po tym co sie stalo

Skutki to juz miales.Dobrze ze nie przypaliles sprzegla na maksa.Kiedys bylem swiadkiem tego jak babka na slalomie o dlugosci 200 metrow spalila sprzeglo w nowiutkiej toyocie corolli tsport(192KM)chyba.Kopcilo sie jakby sie auto palilo.Nie wiem jakim cudem ona to zrobila ale jednak.
Po takim przypaleniu okladzina staje sie sliska i normalnie slizga.Nie wiem jak to opisac.

Nie ma co dobra byla I to w takim autku ja bym jej zabral prawojazdy za to

serio wilu nie da sie kupic poloski do skody w polsce??

Tzn da sie ale trzeba miec duze szczescie.Ty masz 105 to nie masz problemu bo Twoje poloski sa latwo dostepne.Moje sa zdeczka inne,zreszta cale tylne zawieszenie mam inne z tylu.
Mozna tez na szrotach szukac ale zadkosie zdazaja 130 i rapidy.