| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-03-28 20:32:11 autko ma 110tys ale olej mi normalnie ciekl spod glowicy, a jak strzela to trzeba przyspieszyc czy opoznic zaplon?? i przez jedna noc mi sie przestawil?? |
Tomatol ..... | 2006-03-28 20:55:19
przy odpalaniu mógł sie przestawic..sprawdz czy sruba się nie poluzniła.. chociasz wcale nie musiala mogł się na zabkach przestwaić zapłon nalerzy opoznic.... umiesz ustawiać na lampke? |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-03-28 21:12:05 wlasnie nie posiadam lampy stroboskopowej |
Tomatol ..... | 2006-03-28 21:40:50
nie potrzebujesz tej lampy.do ustawienia we własnym zakresie..wykręć pierwszą swiece z głowicy włącz bieg może być 4 bieg..i pchaj samochód aż pierwszy tłok znajdzie sie u góry najlepiej sprawdzając długim srubokretem czy tłok jest u góry jak bedzie to wrzuc na,, luz''polużnij aparat zaplonowy..(najlepiej jak bys miał probówkę na 12v)założe że nie masz.podłącz swiece do przewodu i połóż ją np.na pokrywie zaworów..obracaj powoli aparatem..i znajdz moment w którym świeca dostaje iskrę. w tym połozeniu skręc aparat nie poruszając go..i wkręć swiece i gotowe..w przypadku ustawienia przy pomocy np.probówki..znajdujesz punkt w którym się zaświeci się zarówka..tyle że w przypadku lampki,probówki.dotykasz jeden koniec do kondensatora a drugi do masy...nie wiem czy cos z tego zrozumiesz...ustawienie zapłonu jest tanie jak niemasz pojęcia chociasz troche to niebiesz się bo możesz przestawić że auta nie odpalisz..zyczę powodzenia |
Hennos SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara 2109 Płońsk | 2006-03-29 18:32:40 Zaraz, zaraz, przecież chodzi o Samare! Ona ma elektroniczny zapłon i na probówke (tzn żarówke na kablu) nie da go się ustawić raczej, gdyż w aparacie jest czujnik halotronowy. Mozna tylko "na oko" albo lampa stroboskopową. Nie ma tez zadnego kondensatora.
|
Tomatol ..... | 2006-03-29 19:43:02
ok zapomiałem zgadza się |