Wyniki z hamowni mojego essiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
silnik 1,6 16V przebieg 227kkm

czerwony wykres benzyna, niebieski LPG

a to wyniki na LPG

aha , wydech remus dedykowany i pomiar na Verva98 i LPG z orlenu

można komentować

[ wiadomość edytowana przez: mss dnia 2006-03-25 22:23:50 ]

o w morde chyba cos z tą hamownia nie tak azeby tyle bylo na benzynie to juz szok ale na gazie i bez Blosa no niechce mi sie wierzyc ?

gaz jest wtrysk LPG

na poczatku źle napisałem, oczywiście czerwony wykres to benzyna ale już poprawione

pomiar był wykonywany na hamowni u Maćka Grabowskiego w Warszawie

a czy wtrysk gazu nieodłaczany jest przy wyslokich oborach (kumpel tak ma w Vectrze jak przekracza 5500tys to przełacza na benzyne pozatym podobno wtrysk jest ok ale wyniki super
a czy cos przy silniczku robiles sporo ma juz przejechane
i ile kosztowal taki pomiar ? wybieram sie ale jakos zebrac sie do kupy nie moge

Cytat:
2006-03-25 22:35:24, organo pisze:
a czy wtrysk gazu nieodłaczany jest przy wyslokich oborach (kumpel tak ma w Vectrze jak przekracza 5500tys to przełacza na benzyne pozatym podobno wtrysk jest ok ale wyniki super a czy cos przy silniczku robiles sporo ma juz przejechane i ile kosztowal taki pomiar ? wybieram sie ale jakos zebrac sie do kupy nie moge

Nie myl wtrysku ze zwykla instalacja. Tam nie potrzeba przellaczac po przekroczeniu obrotow, robi to wtrsyk gazu.

Mss super wynik, gratuluje Twoj wyraznie lepiej jedzie niz moj

Cytat:
2006-03-25 22:39:51, toradek pisze:
Mss super wynik, gratuluje Twoj wyraznie lepiej jedzie niz moj

Radus to w przyszly weekend jedziemy do Augustowa i robimy podmianke silnikow

SMS strzez sie Radek sie powaznie czai na Ciebie

PS Gratki ladnego wyniku

Cytat:
2006-03-25 22:39:51, toradek pisze:
Nie myl wtrysku ze zwykla instalacja. Tam nie potrzeba przellaczac po przekroczeniu obrotow, robi to wtrsyk gazu. Mss super wynik, gratuluje Twoj wyraznie lepiej jedzie niz moj

Nie kumam bardzo o co ci chodzi?
ale pisze jak jest u kumpla ma sekwencje i przy obrach 5500tys i przy max obciażeniu komp jest tak ustawiony ze przełacza mu na benzyne aby nie katowac silnika juz na gazie przy takim duzym obciązeniu tak mu gazowce zrobili ,dlatego pyt. sie mss bo moze uniego tez tak jest ?

no kolego czyli te pomiary przyspieszeń na street racingu na walnym znajdują potwierdzenie na papierze

W zwyklej instalacji gazowej konieczne jest przelaczenie na benzyne, zeby dzialalo odciecie, bo taka instalacja nie ma jak tego zrobic.

W SGI mozna takie odciecie ustawic, ze przy wysokich obrotach sie przelacza, ale robi sie to przewaznie wtedy, gdy na gazie traci juz moc znacznie. Gdy na gazie jest wszystko oki, nie ma takiej potrzeby.

Druga sprawa to taka, ze instalacja sama jest w stanie przelaczyc sie na bene, jesli tylko wykryje ze sama nie potrafi dostosowac sie do warunkow, jakie sa zadawane. Jest to przelaczenie awaryjne.

Mss mial problemy z ta instalacja, wiec niech sam powie czy sie przelacza. Wiem, ze kiedys probowal ciagnac do odciecia i nie dawalo rady (na gazie).

a jak by kiedys sie ci nudzilo to zrob pomiar 0-100km/h i na 3biegu od 50-100km/h bede wiedzial ile mojemu brakuje do tych 90Km

Cytat:
2006-03-25 23:09:13, organo pisze:
a jak by kiedys sie ci nudzilo to zrob pomiar 0-100km/h i na 3biegu od 50-100km/h bede wiedzial ile mojemu brakuje do tych 90Km

ostatnio na walnym wyszło cos koło11 s do 100

w silniku nic nie było robione

ostatnio jakoś ta moja instalka dobrze chodzi bo da rady podciągnąć aż do 6000 , wcześniej przerywał szarpało przy 5000
no i jakos mnie teraz pali LPG

zauważyłem że poprwa nastąpiła jak zaćżąłem tankować verwę komp. z LPG bierze nastawy w wtrysków benzyny

moim zdaniem jest super jak na tak duży przebieg

aha instalka firmy bigas

wykres ladny,,,a jaki koszt badania??

Pinknie Panie ,pinknie

Cytat:
2006-03-26 00:26:34, COYOTE-25 pisze:
wykres ladny,,,a jaki koszt badania??

Ja jak byłem u Grabowskiego to płaciłem 40zl ale bylo tam pare autek takze zgodził się na taką cenę.

50zł za dwa pomiary, pb i lpg

ul mineralna 26

jak zajechałem to akurat wyjeżdżała honda civic vtec wynik był coś koło 169km

eeeeeeee tam to jest dopiero pomiar KLIK

A swoją drogą to ciekawe ile by można z malca wycisnąć po przerobieniu seryjnego silnika

nie no wykresik ładny trzyma serie a na PB ma prawie 2KM wiecej

Cytat:
2006-03-26 01:44:02, ToFastMKIV pisze:
eeeeeeee tam to jest dopiero pomiar KLIK A swoją drogą to ciekawe ile by można z malca wycisnąć po przerobieniu seryjnego silnika

Chojnacki kilka lat temu wyciskał na zamówienie z Kaszlaka 80KM

No no, powinszować, bardzo ładny wynik.
No i to co Zetec'i mają najfajniejszego - wykres momentu płaski jak stół od 2000RPM.
Żeby mój tak miał... ale mam ta cholerną zwężkę od LPG... Ale cóż.. Za to w drugim mam ponad dwa razy tyle

... nio .. wynik niezły ..... ciekaw jestem jak mój essi by wypadł na takiej hamowni ....