Zielone kamizelki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze ktoś z Klubowiczów powie mi dlaczego kierowcy zakłądaja na fotele te zielone kamizelki odblaskowe?? Moze chodzi o to ze wygodnie sie na nich siedzi? A moze chca udawać policjantów? Wczoraj widzialem gościa Mitsubishi Space Star i na prawym i lewym fotelu kamizelka, no wpienia mnie to, moze jednak dam sie przekonac, wyciągnę ją ze schowka i załoze na prawy fotel

Propos kamizelek,to klada niektorzy rowniez z tylu lub z przodu na podszybie i udaja tajniakow.Licza niby,ze paly nie beda celowac suszarkami w nich. Dla mnie to idioctwo.Jak mijasz taka fure to sam niewiem z kim masz doczynienia. A na fotelu to pierwszy raz slysze

Ja już pare razy widziałem taką kamizelkę na siedzeniu.
Policjanci w nieoznakowanych tak ich nie "transportuja" gdyż co to za "tajny" pojazd??!! Wiec ci co tak robią dla zmylenia policji to de..le.
Druga grupa ludzi to inżynierowie itp, którzy jeżdża po budowach, stoczniach itp. Maja je pod reką. (wiem, że na tylnym siedzeniu też jest pod ręką - ja tak nie robie )

Umieszczenie na fotolu kamizelki umożliwia szybki dostęp do niej jak wychodzisz w nocy z auta, otwierasz bagażnik wyciągasz kamizelke żeby Cie było lepiej widać i bieżesz się np za zmiane koła. A jka masz ją pod ręką jesteś widoczny już w momęcie opuszczenia auta.

ok ale jak mam kamizelke w schowku, to za nim wyjde to ja załoze, ale po co wozic ja caly czas na fotelu?? Ile razy wycodziles w nocy by zmienic kolo?? J ani razu
Bylem w Austrii i Italii, tam jest obowizek posiadania tych kamizelek i nie widzialem takich pajacow jak u nas, a u nas obowiazku nie ma

[ wiadomość edytowana przez: irekwielki dnia 2006-03-06 09:57:43 ]

no cóż u nas jest taka mania to urok tego kraju

mogę zrozumieć "tirowców" oni do bagażnika mają ładny kawałek

Cytat:
no cóż u nas jest taka mania to urok tego kraju

dokładnie, niedawno była moda na tandetne lampy lexus look, końcowe tłumiki wyglądające jak wyciągnięte z motorów, zobaczymy z czego będzie się można niedługo pośmiać wiosna idzie....

A może po prostu nasi pacjęci mają strasznie awaryjne auta i co 10min wychodzą je naprawiać to im się juz nie opłaca składać kamizelek i ich chować to jest pierwsza możliwośc
Druga jest taka. Od marca nie trzeba jeździć na światłach a taka kamizelka jest dobrze widoczna tak? Tak! Więc po co marnować prąd i wypalać żarnik w żarówce jak można założyć kamizelkę na siedzenie i jest gitara J Ciekawe tylko co robią owi kierowcy w nocy

A może chodzi o to aby oszczędzić pokrowce (tudzież tapicerkę)? Mniej się wtedy wycierają na pleckach?

Co do chodzenia do bagażnika po kamizelkę to zawsze jest ryzyko że się nie dojdzie (szczególnie na ruchliwej trasie)
Ja swoją wożę w pokrowcu w kieszeni drzwi.

Ci co zakładają kamizelki na siedzenia solidaryzują się z zawodowymi kierowcami, chcą się poczuć choć trochę "trakerami"

Teraz z innej beczki: Czy w polsce jest obowiązek posiadania takiej kamizelki w samochodzie?

Jeszcze nie ale ma to sie zmienić

Sranie w banie. Jesteście w kolosalnym błędzie. Przepisy drogowe w większości krajów "starej unii" nakładają obowiązek posiadania takiej kamizelki tak jak u Nas apteczki. I to by było na tyle. A tak na marginesie nie zdziwcie się bardzo jak każdy z nas będzie musiał mieć to na wyposażeniu pojazdu bowiem takie przymiarki już są i to całkiem poważne.

No to nara ... Pozdrawiam

No nie wiem czy sranie
Słyszałem że wymóg posiadania dotyczy posuwania po autostradzie, których jak wiemy w naszym kraju są miiony kilometrów

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 22:05:18 ]

Cytat:
2006-03-10 10:51:56, kielkac pisze:
o "obnoszenie sie" z posiadaniem takowej kamizelki na oparciu fotela...

łe tam - qooller lans to jest jak "cidik dynda na mirrorze" przycierając zdeka różaniec

Wymogu nie ma. Obowiązek mają tylko służby drogowe, a ze w kobita odwozi dzieck do przedszkola i ma na fotelach uwaga 2 kamizelki a autko to space star. Nie wiem ale poprosilem kolege z drogówki by pytal po co woża . Jak bedzie wiecej danych to powiem dlaczego ludzie swiecą kamizelkami. Mnie to wpienia bo mysle ze tajniaki za mna jada. Wtedy hamuje goscia i patrze co robi

kamizelki w polsce maja obowiązek wozić tylko kierowcy ciężarówek pow 3.5 tony zaś np w austrii za brak kamizelki nawet w aucie osobowym to kara 300 euro.

witam osobiście nei mam jeszcze takowej kamizelki ale nawed jak bede ja miał to na bank nie załoze jej na fotel. ale znam jednego takiego co tak sie wozi a gdy go zapytałem czemu ją ma na widoku na siedzeniu odpowiedział ze nie wie i ze tak inni mają to on tez chce miec. i gdzie tu logika ci ludzie powariowali

Sąsiad ma, mam i ja. Polska natura człowieka, na którego ma wpływ otoczenie i panująca MODA!!!

------------------------------------------------------------------
A JAK NIE WIE CO ROBIĆ, TO PO PROSTU TO ROBI