Pytanie w prawie instalacji gazowej [instalka BRC]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
wlasnie odebralem samochod od mechanika i pojawil sie problem, podregulowal mi cos na przepustnicy, bo jak on twierdzil fatalnie chodzil po odpaleniu jak byl zimny ( o tym pisalem wczesniej ), wracajac do tematu....mam instalacje BRC przelacznik od gazu ma 3 stopnie benzyna - automat - tylko gaz....na benie chodzi, na "tylko gaz" chodzi i odpala a na automacie powinien odpalic na benie i po przekroczeniu 2tys obr przelaczyc sie na gaz ale tak nie jest, nie chce sie przelaczyc
czy to mozliwe ze jak mu pozadnie dalem w komin na benzynie, mocno sie rozgrzal to sie nie przelaczy na gaz ??

W sterowniku z tyłu masz potencjometr nastawczy, wystarczy pokręcić, żeby przełączał się przy ok 2 tys obr. Jeśli naturalnie układ jest sprawny.

Ja bym nawet dodał że potencjometr może być w sterowniku lub w przełączniku i zazwyczaj jest to z boku(ale z tyłu też się zdarzały )

[ wiadomość edytowana przez: djtados dnia 2006-03-30 17:58:01 ]

Cytat:
2006-03-30 04:50:54, WilK pisze:
W sterowniku z tyłu masz potencjometr nastawczy, wystarczy pokręcić, żeby przełączał się przy ok 2 tys obr. Jeśli naturalnie układ jest sprawny.

ok regulacja i podlaczenie pod kompa rozwiazalo problem...watek mozna zamknac lub calkowicie wywalic z forum
dzieki za pomoc zainteresowanym