Białe kierunki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, znalazlem ostatnio w szafie biale szkla kierunkowskazow do Mk I lecz po probie zamontowania okazalo sie ze nie pasuja one na tradycyjne reflektory - sa za male i tutaj mam pytanie moze ktos wie gdzie mozna dostac reflektory ktore by pasowaly na takie "szkla", gdyz kupowanie reflektorow + szkiel ktore mam mija sie z celem http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=100280007

KomaNcz
A moze one sa do MK2???

na 99% nie, bo z tego co widze na zdjeciach od mk II to mk II ma calkiem inne a te co mam sa identyko jak na tej aukcji tyle ze pechowo bez reflektorow, roznia sie od pomaranczowych raptem gora 1cm

[ wiadomość edytowana przez: KomaNcz dnia 2006-04-28 21:48:44 ]

Ja mam biale kierunki i pomaranczowe i oba pasuja na te same lampy. Moze masz klosze od Fiata 132 bo wygladaja prawie tak samo jak do 127.

a gdzie stoi twoja "7" może na leśnej?

nie, stoi w garazu narazie na Niwie bo nie jest zarejestrowana i ubezp ale w ciagu 2tyg bedzie. Nie byl ruszany od przeszlo 2 lat

[ wiadomość edytowana przez: KomaNcz dnia 2006-04-30 12:47:36 ]

mam prośbe jak ma orginalny tłumik to chętnie bym go sobie pomierzył .

nie ma, ma dorabiany przez starszego z kwasowki, daje ladne mruczenie :-)

[ wiadomość edytowana przez: KomaNcz dnia 2006-04-30 18:38:03 ]

nic to może na puławach zobacze i usłyszę to mruczenie

hehe niech zgadne ciemno czerwona tudziez nie wiem jak ten kolor okreslic

jak tam pablo masz już tą 7 z przedpola kumple widzieli że jeździła ostatnio tylko że prowadził jakiś starszy pan.
fajnie by było jakby trzy jeździły a nie tylko moja niemam komu pomachać

a moze cos polecicie na odbarwienia i utrate koloru oraz na rdze na chromowanych elementach ?

to mogą też być swiatełka od 128 sport- trza by to dokłądne oglądnac - mam conajmniej jeden klosz biały do 127 mk 1 - musiałbym zobaczyć czy mam drugi

Cytat:
2006-05-01 14:53:01, 7 pisze:
jak tam pablo masz już tą 7 z przedpola kumple widzieli że jeździła ostatnio tylko że prowadził jakiś starszy pan. fajnie by było jakby trzy jeździły a nie tylko moja niemam komu pomachać

niestety jeszcze nie i nie wiem czy wogole ja kupie wyjezdzam bo mam zalatwiona d o Francji na poczatek na cale wakacje ale zbyc moze zostanie HGW jak dlugo wiec... lipa

powodzenia i niedaj się żabojadom

Cytat:
2006-05-01 18:02:21, KomaNcz pisze:
a moze cos polecicie na odbarwienia i utrate koloru oraz na rdze na chromowanych elementach ?

to zalezy czy sa malutkie plamki czy tez tylko zmatowienie chromu wtedy mozna uzyc
wazeliny(ja przynajmniej uzywalem wazeliny na zderzakach wlasnie zmatowialych i wazelina i sciereczka i wcieranie i potem polerowanie efekt byl niespodziewany swiecily pieknie)
sa tez pasty do tego

a na utrate koloru kupic paste polerska w kolorze samochodu i polerowac,polerowac i jeszcze raz polerowac

Hmmm... na 100% nie są to kierunki od MkI. MkI ma jeden jedyny wzór i rozmiar i nie ma różnicy czy białe czy kolorowe kształt i wymiary są takie same.
Prawdopobnie są to szkła od jakiegoś innego ówczesnego Włocha... moze to być Fiat 132, Autobianchi A 111 (nie mylić ze 112) lub którać Lancia... a mozę Alfa.. albo Innocenti... Oni tego robili takie ilości że czcha mała... Sam we Włoszech miałem w rekach kilka różnych szkiełek bardzo podobnych do 7kowych ale właśnie lekko krótszych lub innaczej zagiętych.
Nie pomoze kupowanie innych podstawek pod te szkiełka. Chyba że dojdziesz co to jest i wtedy moze gdzieś znajdziesz takowe... Tylko czy to ma sens..? Zawsze będą nieoryginalne.. i będą miały inny rozstaw śrub montażowych...

na tygodniu zrobie zdjecia telefonem lub aparatem tych kierunkow to mi powiecie co to jest

a tak BTW wie ktos gdzie mozna kupic pare lusterek ktore by pasowaly, na allegro sa same pojedyncze a ja chce miec jakies do pary, moze ktos zna adres sklepu, osoby gdzie mozna by kupic bo moje sie juz rospadaja i same skladaja podczas jazdy, najlepsze by byly takie z mocowaniem bez wiercenia (takie mam teraz) zreszta w weekend porobie zdjecia to zobaczycie
edit:

tutaj jest zdjecie moich kapsli i jak widac sa w nienajlepszym stanie probowalem usunac ta sniedz/rdze itp ale i tak zostaly plamy ktos mi podpowie czym mozna to usunac bo probowalem czyms co mialo usuwac to z ele. chromowanych

jak obiecalem tak zrobilem oto moj Fiat

[ wiadomość edytowana przez: KomaNcz dnia 2006-06-21 08:42:52 ]

[ wiadomość edytowana przez: KomaNcz dnia 2006-06-21 08:43:37 ]