| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-05-10 16:34:39 witam
przy stłuczce z ciezarówką, chłodnica poczaskała mi dolot powietrza z turbosprężarki do kolektora ssącego. udało mi sie kupić taki dolot, tylko, ze przypuszczam iż cos sie mogło "nasypac" do turbo i boje sie cokolwiek z tym robic co musze zrobic?? musze wykręcic turbosprężarke? jak tak to jak bo z takimi rzeczami to sie nigdy nie bawiłem moze wtstarczy odłączyć jakies węże i tam zobaczyć czy nic nie wpadło? bardzo prosze o pomoc
a jeszcze czasem nie trzeba czegoś jeszcze zrobic zeby odpalic go po takiej stłuczce? bo wiem ze niektóre samochody mają jakieś zabezpieczenia z góry dziekuje, pozdrawiam |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-05-10 18:48:53 na Twoim miejscu wyjąłbym turbo i dokładnie obejrzał przy dobrym świetle czy korpus nie popękał itd od uderzenia, przedmuchać potem sprężonym powietrzem |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-05-11 12:51:41 a moze ktos by mial jakies rady jak wyjąć turbo rzeby nic nie uszkodzic, w którym miejscu je odkręcic, naco uwarzac itp
byłbym bardzo wdzieczny |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-05-12 11:00:48 a od siebie dodam (nie doman ) ze prawdopodobienstwo .. jest dosc wysokie ze ci jakis syf nalecial .....temat skonczy sie pewnie na tym ze bedziesz od razu regenerowal ja
|
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2007-05-12 21:21:07 No niestety tak to bywa z tymi zagęszczaczami przestrzeni nadtłokowej Ale mimo wszystko "No Turbo - No Fun" ![]() ![]() |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-05-21 23:08:14 przedmuchalem powietrzem zakrecilo sie bez problemu i chodzi;] odpalilem i trybi |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2007-05-21 23:27:42 Może po prostu Ci się udało oby nic się więcej nie wydarzyło tego życzę ![]() |