MotoNews.pl
12Szpital im. ojca Rydzyka (141628/26) - NT

Szpital im. ojca Rydzyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Qwa!

Przeprowadzam się do jakiegoś normalnego miasta

Szpital imienia ojca Rydzyka

Mam nadzieję, że ten pomysł niezostanie zrealizowany.

zalecam mniej Wyborczej-ewentualnie tylko działy sport,nauka i gospodarka(ale tu też nie można być bezkrytycznym)

Paweł
Obawiam się, że to może stać się normą.

I jak powiedział ostatnio mój kumpel "Nawet na Zachód nie warto uciekać, bo tam za dużo Polaków już wyjechało"

Cytat:
2006-04-06 07:39:29, kisztan pisze:
Qwa! Przeprowadzam się do jakiegoś normalnego miasta Szpital imienia ojca Rydzyka Mam nadzieję, że ten pomysł niezostanie zrealizowany.

Szczerze współczuje

kpina

Cytat:
2006-04-06 08:56:44, marcin2 pisze:
zalecam mniej Wyborczej-ewentualnie tylko działy sport,nauka i gospodarka(ale tu też nie można być bezkrytycznym)

a co zalecasz jako antidotum?? nasz dziennik?? bo RZepa tez nie jest idealna

Cytat:
2006-04-07 00:53:53, qbaj pisze:
a co zalecasz jako antidotum?? nasz dziennik?? bo RZepa tez nie jest idealna

he,he widzę że nadal masz problem z używaniem dużych liter
co do antidotum na Wyborczą-wystarczy zachowanie zdrowego rozsądku i trochę krytycyzmu co do głoszonych tam treści, a już szczególnie obsesji na temat Rydzyka,antysemitów czy homofobów.
ale jestem spokojny o to, że niedługo sam to zrozumiesz-moje zdanie o Wyborczej zmieniało się przez te wszystkie lata , które minęły od pierwszego wydania (zresztą mam je do tej pory).
Oczywiście nie wymagam od gazety obiektywizmu (w końcu jest prywatna) ale od dłuższego czasu tendencyjność Wyborczej przekracza wszelkie granice.

marcin2, czyli rozumiem, że osoby wyznające rzymski katolicyzm powinny również zachowywać zdrowy rozsądek i krytycyzm wobec władz kościelnych i Watykanu, który oficjalnie zarządał od naszego episkopatu i władz redemptorystów zrobienia porządku z jedynie słuszną rozgłośnią miłościwie nam panującego rządu?

Cytat:
2006-04-07 09:56:56, Walus pisze:
marcin2, czyli rozumiem, że osoby wyznające rzymski katolicyzm powinny również zachowywać zdrowy rozsądek i krytycyzm wobec władz kościelnych i Watykanu, który oficjalnie zarządał od naszego episkopatu i władz redemptorystów zrobienia porządku z jedynie słuszną rozgłośnią miłościwie nam panującego rządu?

1.zdrowy rozsądek należy zachowywać zawsze , każdy ma swój rozum i powinien przede wszystkim myśleć , dotyczy to zarówno słuchaczy RM jak i czytelników GW czy Trybuny Ludów
2.co do naszych władz kościelnych zdania na temat RM są podzielone (w liście Nuncjusza Apostolskiego jest prośba o "jedność biskupów w tej materii")

Marcin,, AFAIK, to ja miałem kłopoty z dużymi literami
A tak na poważanie - RM nie słucham. Ale odnoszę nieodparte wrażenie, że cen cały hałas wokół RM i Tatusia Rycyka (Sory NMSP ) odnosi skutek dokładnie odwrotny od zamierzonego. Tworzy syndrom "obleżonej twierdzy". A gdyby tak nad poczynamiami RM i jego wyznawców spościc litościwie zasłonę milczenia stało by się tylko przeciwwaga dla Urbanowego NIE. I miałoby taki sam oddźwięk społeczny - czyli żaden, lub wstyd byłoby sie przyznać do jego słuchania (albo oglądania w przypadku telewizji Trwam).

Przykładem takiego zamieszania jest cytowany atrykuł. Osoba towarzysza Rycyka (sory NMSP), byc może wpisana na liste dla dowcipu stała sie lajt motivem dla całego artykułu.

W tej chwili jest sytuacja taka, ze mimo, że ne słucham RM wszelkie inne media na bieżąco zdają sprawozdania z ich programu.

Powiem wam, że gdybym był właścicielem jakiegoś dużego 'mass media' - tv, radia czy gazety to też bym był stronniczy i nie wpuścił na swoje łamy nikogo kto by mnie raził i obrzydzał swoimi poglądami. Np. Leppera bym do siebie nie wpuścił i koniec.
Zwróćcie uwagę, że wszystkie media tzw. opiniotwórcze są stronnicze:
trybuna - wiadomo, wszystko co powstało z pzpr
polityka - podobnie jak trybuna,
wprost - głoszą poglądy liberalne, obecnie po cichu wspierają po, choć mimo wszystko to chyba najbardziej obiektywny tygodnik
rm i nd - wiadomo,
gw - dawna unia wolności i postsolidarność 'etosowa'
zielony sztandar (to jeszcze wychodzi??) - psl itd itp.

Cytat:
2006-04-07 12:30:36, Navi pisze:
... Przykładem takiego zamieszania jest cytowany atrykuł. Osoba towarzysza Rycyka (sory NMSP), byc może wpisana na liste dla dowcipu stała sie lajt motivem dla całego artykułu. W tej chwili jest sytuacja taka, ze mimo, że ne słucham RM wszelkie inne media na bieżąco zdają sprawozdania z ich programu.

To, że Rydzyka ktoś wpisał "dla jaj" to raczej pewne, no powiedzmy na 90%.

Tak sobie teraz myślę, .....
Warto zastanowić sie nad sytuacją w ZOZ-ie
Ankieta była rozprowadzona pośród 700pracowników szpitala, A to że "Grzybek" znalazł się w finałowej 6, może śmieszyć i zarazem smucić. Czy jest aż tak źle, że trzeba tu (myślę o moim mieście) takiej desperacji?
A najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że lokalni działacze LPR potraktowali to poważnie, co zostało w mig pochwycone przez gazetę.

PS. Wzmainaka o tym była już nawet w Informacjach na Polsacie.

Cytat:
2006-04-07 13:40:33, kisztan pisze:
Ankieta była rozprowadzona pośród 700pracowników szpitala, A to że "Grzybek" znalazł się w finałowej 6, może śmieszyć i zarazem smucić.

według artykułu było sześć propozycji (a nie że wybierano finałową 6), nie wiemy ile głosów było oddanych na każdego z potencjalnych patronów-myślę że ta informacja jest kluczowa,ale niestety w artykułe jej nie znajdziemy

A tak na marginesie to nie rozumiem argumentu dyrektora szpitala że patron jest po to żeby promowac placówkę. Trochę szpitali w Trójmieście jest a przyznam się że nie znam żadnego z ich patronów (nawet nie wiedziałem że w ogóle jakichś patronów mają).
Co do osób będących patronami "za życia" to zachęcam autora artykułu do odwiedzenia LECH WALESA AIRPORT

[ wiadomość edytowana przez: marcin2 dnia 2006-04-07 15:16:54 ]