Hamulce POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj kupiłem nowe tarcze i klocki!!
no i okazało sie ze nie jest tak łatwo zdjąć jak to jest opisane, gdyż owy trzpień trzymający zacisk tak zardzewiał ze nie idzie go ruszyć przy próbie wyjęcia zeń zawleczki (ta tez zardzewiała) ułamała sie
PROSZĘ O POMOC, RADY bo naprawde nie wiem jak to zrobić
a i WD40 juz używalem tez nie pomógł!!!

W moim przypadku bylo podobnie. W ruch poszedl wlasnie wd-40 i młotek, a wlasciwie dwa trzeba troche to najpierw opukać mlotkiem uwazajac aby nie zrobic gdzies grzybka. Potem psikasz wd i czekasz jakis czas u mnie to pomoglo. Jak zdejmiesz to pozniej mozesz jeszcze napotkac na problemy z tloczkami, które moga okazac sie zapieczone,a to juz troszke wiekszy problem. POWODZENIA !!

Cytat:
2006-04-01 15:33:14, Karool pisze:
W moim przypadku bylo podobnie. W ruch poszedl wlasnie wd-40 i młotek, a wlasciwie dwa trzeba troche to najpierw opukać mlotkiem uwazajac aby nie zrobic gdzies grzybka. Potem psikasz wd i czekasz jakis czas u mnie to pomoglo. Jak zdejmiesz to pozniej mozesz jeszcze napotkac na problemy z tloczkami, które moga okazac sie zapieczone,a to juz troszke wiekszy problem. POWODZENIA !!

no mi WD-40 nie pomogło
i na dodatek ułamała sie zawleczka i nie wiem co mam teraz zrobić!?

jak ja uwielbiam robic hamulce,,,,szczegolnie za czasow jak mialem POLONEZA !! to ci dopiero byla przygoda,,,czeste zapieczenia i wymiany klockow a juz odpowietrzanie fiu fiu fiu

Cytat:
2006-04-01 15:15:15, Oruniak pisze:
wczoraj kupiłem nowe tarcze i klocki!! no i okazało sie ze nie jest tak łatwo zdjąć jak to jest opisane, gdyż owy trzpień trzymający zacisk tak zardzewiał ze nie idzie go ruszyć przy próbie wyjęcia zeń zawleczki (ta tez zardzewiała) ułamała sie PROSZĘ O POMOC, RADY bo naprawde nie wiem jak to zrobić a i WD40 juz używalem tez nie pomógł!!!

kto mi pomoże??

jak dawno nie zmieniałes płynu hamulcowego to wykrec zacisk odkrec wezyk i wez za=cisk na warsztat tam zawsze cos mozna wykombinowac.

Cytat:
2006-04-01 23:22:39, fryszard pisze:
jak dawno nie zmieniałes płynu hamulcowego to wykrec zacisk odkrec wezyk i wez za=cisk na warsztat tam zawsze cos mozna wykombinowac.

nie mam pojęcia kiedy był zmieniany płyn ale jak byłem na serwisie to powiedziano mi że płyn jest świetny wiec nie uśmiecha mi sie zmieniac go!!