Naprawa czy wymiana licznika ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem: mianowicie nie działa mi prędkościomierz ale licznik km dziala. Prędkościomierza chyba raczej nie da sie naprawić. A czy bedzie pasowal taki predkosciomierz kupiony na allegro np. taki http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96640699 bez obrotomierza.U mnie jest obrotomierz i z tego co tam widzialem to da sie wymienic sam predkosciomierz.Czy one maja takie same przelozenia jesli byly w omie z takim samym silnikiem ??
Pozdro.

No przecież stała licznika jest zawsze na nim napisana.nawet na tym z aukcji ją widać.porównaj ze swoją i masz odpowiedź

No tak, masz racje dzieki za info.
ale jeszcze jest jedna sprawa : czy ten predkościomierze od tych zegarów bez obrotomierza bedzie pasowal do moich z obrotomierzem ?? czy ktos robil kiedys taką wymiane ??

ja bede robil taka wymiane na dniach i zostanie mi sprawny licznik na zbycie...

Jeżeli Twoj licznik jest taki sam jak mój (tylko ze sprawny ) to myśle ze mozemy sie dogadać ...

Sam prędkościomierz (tzn. elementy powodujące ruch cyferek i wskazówki) są takie same natomiast inny jest kształt plastiku na którym umieszczona jest podziałka prędkości (inne rozmieszczenie żarówek podświetlających licznik). Istnieje jednak możliwość przełożenia samego prędkościomierza (patrz nawias na samej górze mojego postu), ale wiąże się to z koniecznością wyskalowania licznika, co nie powinno przysporzyć żadnych problemów. Oczywiście najłatwiejszym wyjściem jest kupno prędkościomierza z licznika posiadającego obrotomierz. Myślę że nie napisałem tego w zagmatwany sposób ale jest to banalna robota
Pozdrawiam Fester