MotoNews.pl
7 Swąd palonego sprzęgła w Corolli (141786/0) - NT

Swąd palonego sprzęgła w Corolli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem uzytkownikiem nowej Corolli 1.4D. Przy ruszaniu pod górę czuję swąd palonego sprzęgła. Nawt jeśli nie jest to zbyt stromy wjazd. Ostatno przy wjeżdżaniu do garażu podziemnego do Mediamarkt w Warszawie przy Ostrobramskiej wjechałem na stok tylko przednimi kołami i okazało się, że muszę się wycofać. Musiałem zaciągnąć ręczny hamulec i powoli ruszyć. Odczuwalny był swąd palonego sprzęgła. Proszę o pomoc. Przebieg samochodu 1800km.

[ wiadomość edytowana przez: kalinowski247 dnia 2006-04-07 12:02:22 ]

Cytat:
2006-04-07 12:01:26, kalinowski247 pisze:
Jestem uzytkownikiem nowej Corolli 1.4D. Przy ruszaniu pod górę czuję swąd palonego sprzęgła. Nawt jeśli nie jest to zbyt stromy wjazd. Ostatno przy wjeżdżaniu do garażu podziemnego do Mediamarkt w Warszawie przy Ostrobramskiej wjechałem na stok tylko przednimi kołami i okazało się, że muszę się wycofać. Musiałem zaciągnąć ręczny hamulec i powoli ruszyć. Odczuwalny był swąd palonego sprzęgła. Proszę o pomoc. Przebieg samochodu 1800km. [ wiadomość edytowana przez: kalinowski247 dnia 2006-04-07 12:02:22 ]

obawiam sie ze bez wyciagniecia sprzegla nie da sie ocenic, a na prostej samochod idealnie przyspiesza? czy jak wcisniesz mocno gaz to obroty sie zwiekszaja a samochod nie przyspiesza? jedz do dobrego mechanika i niech on to oceni

moze poprosty zle operujesz pedalem sprzegla i je non stop przypalasz!?przy ruszaniu dlugo tzrymasz noge na sprzegle i dodajesz gazu?