Elektryczny szyberdach + przekazniki = pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przekopałem forum bez rezultatu
popytalem ludzi, którzy mogliby coś wiedziec bez reultatu

wiec pytam jeszcze raz wszystkich

mam wpiety szyber pod orginalna instalacje do skrzynki
piny w skrzynce pod takowa instalacje sa
uklad nie dziala tzn nie ma zasilania na tych 2 pinach
do jakiej instalacji wpiety jest szyber?
zalozylem bezpiecznik od szybek co do przekaznika chyba nie mam ale powinna byc zwora

co potrzeba zeby to ruszylo na tej orginalnej instalce?
ktory to bezpiecznik i przekaznik?

co do obejscia tego zasilaniem prosto z aku - hmm to zawsze jakas opcja ale nie lubie miec syfu w kabelkach

help me

[ wiadomość edytowana przez: lukas_s dnia 2006-04-03 08:25:51 ]

sterowanie dachu jest z tego samego przekaznika co szyb (u siebie przerabialem zeby szyby mozna bylo zamknac gdy kluczyk daje napiecie tylko na radio, dach tez moge zamknac)

wiecej szczegolow bracie
jaki numer przekaznika co przerabiales itd bede wdzieczny

a może ktoś jeszcze jest w temacie?

kto pyta nie bladzi
tu jednak cisza wiec dzis zrobilem to pomierzylem popatrzylem i dziala
jak sie zbiore wstawie foty i zrobie opisik
sa chetni?

Ja jakiś czas temu zakładałem sobie elektryczny szyber lecz nie udało mi się z auta dawcy zdobyc całej instalacji.
Jednakże szyber potrzebuje raprem samego zasilania +i -bo przekażnik znajduje sie w obudowie sterowania szyberkiem. Ja osobiście nie przebierałem w środkach i zasilanie poprowadziłem z z lampki oświetlającej wnętrze są w niej dwa plusy jedej stały-który uzyłem drugi działający po otwarciu drzwi.To ułatwi instalacje i zaoszczędzi klopotów. Nie zmieniałem bezpiecznika ,fabryczny podoła zadaniu i zasilanie na szyber mam na stałe nie po przekreceniu kluczyka, zresztą wiele aut tak ma i można uzywać szyberku kiedy naprzykład kierowca wyjdzie z auta z kluczykiem
Pozdrawiam.

orginalan instalka tesz daje plusa jak masz przekaznik od szybek i bezpiecznik od szybek
to raz a druga sprawa to to ze nie obciazasz czego innego bo bezpiecznik to 30A

Na początku miałem taki plan jak ty i obecne podłączenie które mam też do mnie nie przemawiało ale potem tak zrobiłem i jestem zadowolony a w sumie mógłbym podpiąć sobie to pod el.szybki ale już nie chciałem robić sobie komplikacji i dodatkowej kablomani koło skrzynki bezpieczników.Może innym razem jak będe miał kolejnego Essiego do przeróbki

zrobie relacje to jest kwestia dolozenia 2 kabli na skrzynke do wiazki idacej do lampki

a na postoju tesz normalnie dziala