Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2006-04-15 11:41:39 gaz to zło. niestety konieczne dla niektórych. |
jakubruc Avensis Sopot | 2006-04-15 13:31:35 tak, tak, ale ja jezdze na gazie od ponad 2 lat i nie mialem kloptow... |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-04-15 14:23:37 Ale wiesz wszystko sie psuje to że coś dobrze działało przez dwa lata nie znaczy że będzie działać przez nastepne dwa) |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | 2006-04-15 16:06:59
A kiedy kolega wymieniał świece zapłonowe i dokonał regulacji instalacji gazowej u "gaziarzy".Pytam dlatego iż większość użytkowników autek z gazem zapomina o tym że co jakiś czas należy jednak odwiedzic serwis gazowy celem kontroli instalacji i poprawności jej działania. Miałem Awensisa 1.6 na gazie i przejechałem nim ponad 120 tys.km na gazie bez żadnych problemów,zero strzałów i tym podobnych rzeczy a nogi lekkiej nie mam.Nigdy mi nie "zastrajkował"ale w zamian za to ja dbałem o niego.Podstawową rzeczą była dbałość o układ zapłonowy z winy którego najczęściej wynikają problemy na gazie. Do "gaziarzy"nie jeżdżę gdyż sam nim jestem.Wina często leży po stronie niesprawności auta a nie układu gazowego(chyba że ktoś totalnie "spieprzył"montaż instalacji). Pozdrawiam. P.S. W razie pytań chętnie służę pomocą. |
![]() Grzesiek TOYOTA FRIEND Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-04-15 16:23:04 allegro
sprawdź tez na ambit.pl gaz wybucha,bowiem się całkowicie nie spala, gromadzie się w kolektorze,aż w końcu nadmiar wybucha. pytanie,dlaczego się nie spala-z reguły jest to wina układu zapłonowego,jeżeli nic się w instalacji gazowej nie poprzestawiało zacznij od świec i przewodów warto też podjechać na kompa,sprawdzic,czy sterownik nie zapamiętał żadnych błędów-być może cewka się kończy? |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-04-15 20:52:58 Jak znajdziesz nową obudowe to od razu zakladaj jakies solidne zabezpieczenie przed strzalem.Gaz faktycznie mogł byc tak kiepskiej jakosci ze mieszanka byla zubozona i w koncu strzeliło.Nieraz potrafia dopompowac azot do mieszanki gazowej w miejsce propanu aby zachowac cisnienie w zbiorniku. |