| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-04-13 22:42:49 Mój kolega kupił sobie samochód z zimowkami, i mam do was pyatnie, czy można jeździć na zimówkach w lato przy założeniu że się jeździ żadko? |
sztrucel Espero Świebodzice | 2003-04-13 23:12:49 teoretycznie to mozna.....ale jak to jest w praktyce nie mam pojecioa na miejscu Twojego kolegi kupilbym uzywane w miare dobrym stanie pozdrawiam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-04-14 00:26:06 I jak się przekonałem na własnej skórze to wytrzymają ze 20 kkm i dość....ale jeżdzi się całkiem nieżle...trochę piszczy na mocnych zakrętach, trochę bardziej "czuć" profil /nie wejdziesz tak szybko w ostrego łuka jak na konkretnej letniej/ ale dotyczy to raczej ostrej jazdy...normalnie to...lajtowo /od light/ |
Lee GF8 Katowice | 2003-04-14 12:31:35 al0!
zgadzam sie z Tomkiem M. sprawdzone na Uroczysku, dla niewtajemniczonych to taki spory plac z drozkami na ktorym mozna sie pogonic... z lenistwa jezdzilem na zimowkach... jezdzilem i ogladalem jakie obroty/bieg + liczenie czasu na stoperze... na drugi dzien wsadzilem stare dunlopy sp9 i roznica byla kolosalna! na tych starych slikach czulem sie jak przyklejony do gleby!!! gorzej bylo juz jak puscily... nieraz trudno bylo obronic sie przed niepelnym altonenem... ale aby dojechac do sklepu i do domu to na zimowkach moze i zrobic 50tys km... |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-04-14 13:24:07 Zimowki moga tez slabiej odprowadzac wode przy jezdzie w kaluzy. |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-04-14 13:42:46 Poczekaj chwile zaraz Tobie ktos to wywróży. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-04-14 13:59:40 Ja kiedyś przypadkiem wsłuchałem się w rozmowę dwóch klientów w średnim wieku za którymi stałem w sklepie w kolejce i jeden z nich powiedział coś takiego:
- Jak będziesz jeździł na zimówkach w lato a spadnie deszcz to będziesz jeździł samochodem jak na lodowisku i prędzej czy później się zabijesz... ...nie wiem ile w tym prawdy a ile kłamastwa, bo osobiście na zimówkach nigdy w lato nie jeździłem... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-04-15 00:46:23 Pewnie znowu każdy ma trochę racji bo wszyćko zależy od typa i marki opony.
Więc konkret: moje doświadczenie osobiste: 1.Hankook Optisuper M+S czyli "zimówka" 2. Jeżdzone tylko latem |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-04-16 06:52:07 Po moich długich namowach postanowił sobie kupić letnie kormorany impulsery |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-04-17 09:29:45 To i ja dożucę swoje 2 grosze....
wczoraj zmieniłem zimówki (KORMORAN WINTER 175/70/R14) na nowe kapcie (BARUM BRAVURIS 195/60/R14). Niestety zimówki z przodu po drugim sezonie nadają się na śmietnik. Przyczyna jazda w ciepłe dni. Po wymianie opon łatwo można zauważyć zmianę w prowadzeniu auta. hód pływał). Teraz namochód prowadzi się pewniej, nie występuje objaw uciekania na ostro pokonywanych zakrętach. Co do palenia gumy, to na zimowka faktycznie się to dość często przydaża. Za BRAVURIS'a dałem 187 zł/szt. i teraz na zimę będę musiał kupić dwie sztuki na przód |