Sonda Lambda pytanie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko co powinno zaczac sie dziac po odlazeniu sondy na pracujacym silniku? Bo u mnie ja odlaczylem i nic sie nie stalo poprostu silnik pracowal tak jak dalej czyli lipnie czy moze byc ona uszkodzona ?

Jeżeli sonda jest uszkodzona, auto pali niesamowite ilości paliwa i ma kiepską dynamikę. a zamiast ja odłaczać podłacz się do niej woltomierzem i sprawdź jej działanie.

[ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2006-07-19 16:27:13 ]

oki podlaczylem i pokazuje mi od 0,7 do ok 1,0 mam wszystkie objawy tak jak podales do tego jesli mam ustawiony aparat zaplonowy na pozycji normalnej to samochod praktycznie nie chce mi sie poruszac a jezeli go wyprzedze to jest duzo duzo lepiej jets mozliwos ze mam zle zalozony pasek rozrzadu o jeden zabek ?

napisz jeszcze jaki to samochód, napiecie na lamba powinno wachać się w okolicy 0,5V. 0,7 do 1V to trochę za bogato, zresztą zależy od auta mi czy sąda jest do 1V czy 5V. Może być właśnie że się rozrząd przestawił, wtedy też będzie podobnie.

[ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2006-07-19 18:39:51 ]

Hyundai Lantra 1,5 GLS wlasnie odebralem go po kapitalnym remoncie silnika i zastastanawiam sie czy mi moj mechanik dobrze wszystko pozakladal ! Bo z tym spadkiem mocy nie malem problemow zastanawialem po przeczytaniu postu o spalaniu 30l na 100km czy nie padl mi komp bo pokazuje mi na diagnostyce czujnik temp silnika wymienilem i nic zreszta przejechalem na calym zbiorniku 350km wiec chyba bije rekordy z tym

jak chcesz to możemy się spotkać koło 17-tej na Wojska POlskiego albo w Fordonie, to looknę.

Pzdr
Bartek

dzieki za odpowiedz bylo by super ale niestety dzisiaj od 13 jestem w robocie i w piatek bede w niej caly dzien iestety taka lipna praca dopiero w wekeend mam czas mieszkasz w Toruniu ?

A tak wogole to jest tragedia bo auto nie ma sily przy skretach np w prawo a w druga strone przyspiesz normalnie! no i obroty lataja mi od 1000 praktycznie do 0