Mam problem w Astrze Classic z obrotami na biegu jałowym!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Posiadam Astre Classic 1,6 z normalnym silnikiem z 98 roku!Od jakiegoś czasu mam problemy z biegiem jałowym, gdyż obroty podchodzą mi na nim do 3500tyś i silnik strasznie wyje??Tak jest przy każdej zmianie biegu, obroty wskaują same, no i auto praktycznie do 4 biegu samo się rozpedza? Co to jest?Byłem na komputerowym badaniu, no i wykazało tylko zbyt niskie napiecie na biegu jałowym rozrusznika!Czasami ten defekt zanika, no i czesto zapala mi się lampka alarmowa! Byłem u kilku fachowców i nic!Pomocy.Czy to może być od słabego akumulatora?Pytanie drugie mam seryjny akumulator OPLA 44Ah czy on nie jest sa słaby?Pozdrawiam

acha chciałem jeszcze dodać, że ostatni autko zaczeło szarpać chwilami na niskich biegach?????Jesli chodzi o kod usterki to chyba była 57-stopien wyjsciowej regulacji biegu jałowego-zbyt niski napiecie!!!!Czekam na jakies porady!!!

witam jeśli kod usterki brzmi - zbyt niskie napięcie to są dwie możliwości: albo masz zwarcie do masy albo przyrząd jest zły. trzeba by było sprawdzić przewody a następnie dane urządzenie.Musisz poszukac ksiażki, w której pisze jakie parametry ma mieć to urządzenie.Te objway są też podobne do awarii silnika krokowego więc jego też warto sprawdzić.Chociaż nie wiem czy w tym typie silnika jest takie coś.

poprostu wykrec silniczek krokowy oczysc go dokladnie, zrob reset parametrow i ewentualnie przymyj przepustnice