Filtr stożkowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czym najlepiej wyczyścić taki filtr? Kupiłem auto z zamontowanym "wynalazkiem" i nie bardzo wiem jak to ugryźć.
Pozdrawiam

Filtry maja to do siebie ze sie je po jakims czasie wymienia a nie czysci... Jesl juz chcesz to standardowo odkurzaczem ale czy to pomoze?!

Cytat:
2006-04-04 11:29:36, don_martinez pisze:
Czym najlepiej wyczyścić taki filtr?

sa na allegro jakies srodki do czyszczenia tego typu filtrow...powinienes tez cos takiego dostac w dobrze zaopatrzonym sklepie z czesciami

pozdrawiam

Cytat:
2006-04-04 14:10:59, mibhell pisze:
Filtry maja to do siebie ze sie je po jakims czasie wymienia a nie czysci...

nie, MIB, stozki się czyści... pzdr

Wywnioskowałem to z wypowiedzi Ghost-a niom ale skoro poczułes sie za mnie odpowiedzialny to dzieki

Witam, filtry bawełniane można myć domowym sposobem w ciepłej wodzie i dobrym płynie do mycia naczyń. Delikatnie. Są oczywiiście preparaty czyszczące ale kosztują. Po umyciu i wysuszeniu trzeba filtr nasączyć olejkiem i tu domowych sposobów nie polecam.

Cytat:
2006-04-05 14:26:03, mibhell pisze:
Wywnioskowałem to z wypowiedzi Ghost-a niom ale skoro poczułes sie za mnie odpowiedzialny to dzieki

za bardzo bierzesz to do siebie. pzdr

Najlepiej jest kupić zestaw do czyszczenia np. K&N, tam środek czyszczacy jest na bazie amoniaku, ale można użyć też benzyny lakowej, lub jakiegoś innego środka czyszczącego odtłuszczającego, tylko nie problem tkwi w czyszczeniu, ale w ponownym nasączeniu tego olejem, bo olej musi być specjalny. Przecież nie nasaczysz tego olejem silnikowym albo roślinnym Dlatego jeśli chcesz aby ten filtr jeszcze pochodził kup zestaw czyszczący, kosztuje około 50zł i wystarczy na 5-6 myć filtra, czyli około na 1,5 roku