Koszt malowania drzwii?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Ile może wziąść lakiernik za malowanie drzwi + środki konserwujące lakier itp (rdza zaczyna je powoli zjadać od spodu). Podejżewam ze bedzie malował tylko do listew ochronnych czyli do połowy. Przeszukałem archiwum na temat rdzy i jakoś nigdzie nie ma ile płaciliście za malowanie. Jak ktoś płacił prosze napisać.

No... ja nie płacę. Wchodzę, przedstawiam się, dostaję kopertę z "dowodem wdzięczności", a za 2 dni odbieram wypicowanego złomiaka.

Hm.... ale ja musze zapłacić i tu jest między nami różnica.

Gathor, jakieś 2 lub 3 stówki będziesz musiał stracić - chyba, że masz znajomego lakiernika
Średnio za element biorą ok. 200 zeta !

ja słyszałem ze 200-250 kosztuje jeden element (a wedle mnie element to całe drzwi), więc wydaje mi się że będziesz mógł się jakoś dogadać co do malowania drzwi tylko od listew ozdobnych w dół, ale może się mylę

[ wiadomość edytowana przez: ireneusz dnia 2006-04-05 18:53:40 ]

Przyjedź do Wawki to zapłacisz 500zł.
Kobar

500zł za jedne drzwi czy za cztery sztuki?

Kup używane w bdb stanie w tym samym kolorze- będzie taniej

Cytat:
2006-04-05 20:41:18, Zerwikaptur pisze:
Kup używane w bdb stanie w tym samym kolorze- będzie taniej

I tak nie bedą pasowac odcieniowo... to raz, dwa... znajdz idealne drzwi urzywane w tym samym kolorze... a jak ma chlopak jeszcze dziwny kolor tak jak ja.. to se bedzie szukał i szukał.. a rdza mu wp....i całe drzwi do podszybia.

Cytat:
2006-04-05 20:35:42, kobar pisze:
Przyjedź do Wawki to zapłacisz 500zł. Kobar

Kobar, ale w stolicy to i pensje macie dwa razy wyższe

My zapłaciliśmy za malowane do tego wytłoczenia na dole drzwi + taki specjalny "chropaty" silikon + środki konserwujące = 400 zł

nie zapominajcie ze oprocz zaplaty lakiernikowi trzeba tez kupic lakier - nie wiem jak u was ale u mnie minimalnie mozna dorobic
pol litra lakieru ( komplet czyli z klarem i rozpuszczalnikiem)
i kosztuje to ok 100zl

mnie do listwy za 1 drzwi brali 70zl plus farba.

Cytat:
500zł za jedne drzwi czy za cztery sztuki?

Gathor, jasne że za sztukę!!!
Chyba się wyprowadzę z tego ....miasta
Kobar

Cytat:
2006-04-05 18:02:25, piotr_ek pisze:
No... ja nie płacę. Wchodzę, przedstawiam się, dostaję kopertę z "dowodem wdzięczności", a za 2 dni odbieram wypicowanego złomiaka.

Hmmmmm??? Moglbys blizej nieco ta sytuacje przyblizyc jak to robisz??;]