Witam . Dzisiaj zrobiłem mini przegląd mojego maluszka i mam problem. Wycieka mi olej tylko nie moge ustalić któredy . Mokra jest cała obudowa wentylatora w środku . Na tyle że wentylator przez szczeliny wywalił olej na komore silnika . Pod autem na postoju zbiera sie niezła plamka . Dodatkowo troche leci po kołach pasowych ale śladowe ilości . Hm jaka diagnoza ?? Możecie mi powiedzieć jeszcze ile kosztuje zestaw naprawczy silnika (tłoki cylindry pierścienie) , panewki i zestaw uszczelek ?? Bo zdaje sie że powoli czas na remont tej torpedy bo 200 tyś ma przejechane .
sciagnij obudowe termostatu i zobacz czy uszczelek od popychaczy szlag nie trafil czasem, uszczelke pod deklem sprawdz tez. A cennika na pamiec nikt raczej nie zna, zobacz na allegro albo zorganizuj sobie wycieczke do sklepu motoryzacyjnego
ok Co do cen to już sie zorientowałem . Hm myślisz że z uszczelniaczy popychaczy poleciało by na tyle żeby rozbryzgiwał jeszcze ten olej wentylator . Napewno poleciało gdzieś z góry . Zastanawiam sie jeszcze nad uszczelka pod głowica ale nie wiem w którym miejscu ma kanały olejowe . Hm jutro dziadoka rozłoże .