Wymiana progów i podłogi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, szykuje sie do wymiany progów i naprawy podłogi.

1. Jakiej blachy uzyc do naprawy podłogi i progów wewnetrznych?. Progi zewnetrzne mam gotowe.

2. Chciałbym sie czegoś bliżej dowiedziec o cynkowaniu.

3. Czym najlepiej zakonserwowac? I jakiego podkładu użyc przed ostatecznym lakierem?

To ja się dołącze... Szukam jakiegoś porządnego warsztatu w Gorzowie wielkopolskim gdzie by mi wymienili progi, zakonserwowali i polakierowali i dali na to gwarancje najlepiej.

na progi wewn najlepiej uzyc jedynki(jesli nie masz gotowych reparatur), a co do cynku to jest takowy w sprayu i po robocie zapsikaj profile wewnetrzne fluidolem lub najlepiej woskiem w sprayu, sa tez inne starsze metody np. rozgrzany towot

a co z spodem? auto smar, boll ? co polecacie?

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2006-04-06 00:31:26 ]

Pokrótce...:
-progi wymieniałem w innym aucie-dałem do ocynku -15pln/szt-nie nakładać na nie masy uszczelniającej-odchodzi przy zetknięciu z podnośnikiem przy wymianie koła
-blacha na podłogę - 1...1,5mm ocynkowana, ale można dać stalową
-reparturki nadkoli i wlewu - dałem do ocynku - 30pln/komplet.
-ocynk i tak zniknie w miejscu spawania-dałe stray-ocynk-25pln/400ml
-reparturki podłużnicy-blacha 2,5mm-ocynk ogniowy
-na ocynk specjalny podkład,
-na podłogę i reparturki-jako uszczelniacz spawów-masa APP do podwozi
-baranek APP w pistolet (wcześniej piaskowanie podwozia i porządne odtłuszczenie)
-preparat w profile APP-woskowy (na pistolet z różnokierunkową dyszą)-dałem, aż ściekało na podłogę.
Należy uważać, żeby nie popalić kabli, nie zatkać wszystkich otworów, odprowadzających wilgoć z podłogi, zabezpieczyć po spawaniu podkładem, a rdzę brunoxem.
Do konserwacji podłogi są także środki dwuskładnikowe (drogie, ale skuteczne) stosowane w nowych autach.

Cytat:
2006-04-06 08:50:29, surec pisze:
Do konserwacji podłogi są także środki dwuskładnikowe (drogie, ale skuteczne) stosowane w nowych autach.

mozesz podac jakies firmy i ceny?