Alternator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie mogę kupić w dobrej cenie alternator do Espero 2,0?

Szukam alternatora po Warszwie i nie moge znależć do 2,0 Espero , 97 r. Możecie coś polecić.

Elo

Ostatnio tam staruszkowi kupowalem do 2.0, bylo najtaniej w Wawie, ale nie stety ni cholery nie pamietam teraz ile...

ul. Prymasa 1000-lecia 38
tel. 503-015-580

No i stało się....
najpierw w pewnym zakresie obrotów zazyła sie kontrolka ładowania, i po poru minutach juz sie zaswiecila na stałe wraz z recznym, brak ładowania ( nap na aku ok 11,5v), pozatym gaz przestał działac prawidłowo tzn nie wkreca sie w obroty i gasnie na jałowym.
Byłem na Prymasa 1000lecia i powiedziali ze gaz niebedzie działał bo jest za niskie napiecie na aku.
Jutro jade do znajomka do Pruszkowa moze jutro zrobi na ten piep...ny alternator

Cytat:
2006-04-07 17:45:50, Kula69 pisze:
No i stało się.... najpierw w pewnym zakresie obrotów zazyła sie kontrolka ładowania, i po poru minutach juz sie zaswiecila na stałe wraz z recznym, brak ładowania ( nap na aku ok 11,5v), pozatym gaz przestał działac prawidłowo tzn nie wkreca sie w obroty i gasnie na jałowym. Byłem na Prymasa 1000lecia i powiedziali ze gaz niebedzie działał bo jest za niskie napiecie na aku. Jutro jade do znajomka do Pruszkowa moze jutro zrobi na ten piep...ny alternator

Ja stawiam na szczotki.
Wszystkie alternatory po jakimś czasie wysiadają (szczotki)-normalka

Cytat:
2006-04-08 15:43:24, rysiu1 pisze:
Ja stawiam na szczotki. Wszystkie alternatory po jakimś czasie wysiadają (szczotki)-normalka

Już działa !
Padły diody i regulator napiecia a i odrazu wymieniłem łożysko