| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-02-19 14:06:11 Niestety czegoś takiego jak
Ale jeżeli chodzi żaróweczki, to w reflektorach są H1 (12V 50W) |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-02-19 14:11:31 popraw byka
a co do żarówek to mamy H1.... jeżeli masz zasyfione lustra to polecam ich czyszczenie.... co do samych żarówek to najlepiej kupić Philips Blue Vision lub Nightguide.. te drugie wg opinii 2ch osób z klubu świeca jeszcze lepiej od BV....... chyba że chcesz tanio... ale już gorzej to kup tungsram megalight +50% a jak masz chęci to na początek załóż przekaźniki wtedy wzrośnie napięcie na żarówce na takie jak powinno być i w efekcie światełka będą jaśniej świecić...
pozdro |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-02-19 14:57:25
Zeby widziec, a nie szpanowac niebieskawym kolorkiem kup sobie te Nightguide, albo najlepiej Osram SilverStar +50%. I faktycznie, jak masz zasyfione reflektory to je chociaz wyplucz. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-02-19 16:04:55
A może Asterix-a ?? ...nie ma tego czasem w dziale Porady ?? |
Tomek2 corsa b żernica | 2006-02-19 17:30:46 Poszukaj w archiwum ten temat był poruszany tyle razy, że głowa boli |
Dedis Chorzów | 2006-02-20 19:59:27 sie podepne bo dostałem opie***ol za niepotrzebny nowy temat...
witam! z tego co wyczytałem to B.dobre są philipsy vision plus, lub blue vision, ale równierz Osramy Silverstar ALE znalazłem coś takiego: test auto świat i z testu wynika że pomiędzy żarówkami: OSRAM SILVERSTAR OSRAM BILUX PHILIPS VISION PLUS GENERAL ELECTRIC różnica w wynikach jest minimalna a ceny dość różne... philipsy są troche drogie, bardziej bym poszedł w srone Osramów silverstar, ale te biluxy też wypadły całkiem nieźle a cena niecałych 12 złotych za sztuke jest dla mnie bardzo satysfakcjonująca.... co sądzicie o tych BILUXach ?!?!?!?! ewentualie o tych General Electric... zależy mi na dobrych światłach i chce takie co świecą mocniej (+50%) czy te biluxy też są mocniejsze (bo z tego co rozumiem to silverstary są mocniejsze od standardowych....) to samo jeśli chodzi o General electric.... będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia i uwagi. mam nadzieje na sporo odpowiedzi.... pzdro 4 all!!! |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-02-21 07:36:40
Nie sugeruj się tymi cenami z AŚ, ja za te PHILIPSY zapłaciłem 45zł za 2szt. Mam je od 1,5 roku i jest OK. Moim zdaniem różnica pomiedzy tymi Philips'ami (+50%) a Osram'ami (+50%) jest niezauważalna, kup te które będą tańsze. Warto zastanowić się jeszcze nad przekaźnikami i sprawdzeniu odbłyśników. |
tommi-j Renault małopolska | 2006-02-21 09:03:33 Ja powiem tak:
odbłyśniki wypłukane, przekaźniki założone, Tungsram +50% założone i po pół roku jazdy stwierdzam, że mijania nadal są H****e. Konstrukcja reflektorów to w Espero tragedia niestety
W porównaniu z nowym nabytkiem (czyt. żonowozem), czyli Fiestą z `96 roku światła w Espero to MEGA TRAGEDIA....niestety
Kurna....czemu to Espero takie długie ?? . Gdydy było chociaż 0,5 metra krótsze to śmigałbym sobie teraz Fieściną (1,25 16V +klima ). A tak to żonka uparcie twierdzi, ze dla niej Espero jest za dłuuugie i za nic nie da sie przekonać na zamianę . |
Dedis Chorzów | 2006-02-21 16:15:40 aha. cenna uwaga z tymi cenami
musze poskakać po sklepach... czyli z tego co rozumiem kisztan masz na mysli PHILIPS VISION PLUS i OSRAM SILVERSTAR ....? że różnica jest niezaóważalna... a miał ktoś któreś z nich i te tańsze OSRAMY BILUX??? są dużo gorsze od SILVERSTAR...??? pzdro! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-22 07:55:39
Tak. Ja kupiłem wszystkie które wymieniłeś, wpakowałem w ten interes 300 zł, pocharatałem łapska podczas wymiany, wymyłem lampy i przeprowadzałem gruntowne testy... ale zapomniałem zapisać wyników i nie pamiętam co z tego wyszło [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-02-22 07:56:02 ] |
Dedis Chorzów | 2006-02-25 09:36:30 zna ktos może ze śląska jakiś tani sklep motoryzacyjny w którym można kupic tanio takie rzeczy jak właśnie żarówki...???? mam na myśli okolice Chorzowa... ew. Katowice/Bytom...
pzdr! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-25 10:56:25
To zależy ile km jesteś w stanie przejechać, aby zaoszczędzić 5 czy 10 zł? |
Dedis Chorzów | 2006-02-25 14:27:06
no wiesz jeśli jest gdzieś w okolicy jakiś tani sklep to moge przy okazji wpaść bo części bo jestem non stop w drodze to mi to nie robi problemu... chodzi mi o okolice... na przyszłość sie przyda... pzdr |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-25 14:33:18 Zobacz na allegro, jedziesz, widzisz, wstąp, zapytaj. Nic prostszego. |
Dedis Chorzów | 2006-02-25 17:49:16
wiesz... tyle to ja wiem... aż taki głupi nie jestem :].... na allegro najtaniej znalazłem 18 zyla za sztuke OSRAM SILVERSTAR... pzdr! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-02-25 20:11:38
TANIO!... w hurcie kosztują 20zł brutto /1 szt. (Inter Cars) Co do sklepów to niestety nie znam w Chorzowie nic z taką ofertą i dobrymi cenami
W Katowicach jest hurtownia źródeł światła Wojnarowscy ( mają Philipsa, Osram i Tungsram w pełnej ofercie) ...znajdź ich w necie bo nie wiem czy można kupić tam "detalicznie" W Sosnowcu jest Inter Cars ...jak potrzebujesz to pogadaj z Krzychem_ch bo tam bywa. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-25 20:27:02 a ja jednak bede sie upieral ze najrozsadniejszym i najskuteczniejszym sposobem poprawienia efektywnosci lamp jest wsadzenie zarowek 80 albo 100W..zaden diagnosta ani policjant sie nie przyczepi bo przy naszych lampach nie widac tego tak bardzo a gadanie o odblysnikach do mnie nie trafia..sam przez rok jezdzilem na setkach i jakos zadnego zmatowienia nie zauwazylem |