Instalacja 4 generacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzień Dobry
Jestem nowy w temacie LPG i mam zamiar kupić lagunkę@ z silnikiem 2.0 benzynka i przerobić na gaz - zaoferowano mi instalację KME sekwencyjny wtrysk gazu

Czy warto w to wchodzić?

Dzięki za opinię

Ostatnio instalki KME nie są zbyt dopracowane trzeba być ostrożnym decydujac się na nią jeśli po założeniu samochód nie jeździ od razu dobrze lepiej zmienić na inną.

A co mogłbyś polecić - nie chce pchać się w coś co padnie mi po kilku tysiacach - zbyt dużo jeżdżęw trasie

Z instalkami jest loteria albo będzie jeździć od razu dobrze albo będą kłopoty niezależnie od generacji i producenta...

Kolejna rzecz to zakład montujący. Dobry montaż to 70% sukcesu.
Poczytaj forum ludzie wydają na instalacje pieniądze za które często można kupić drugi mniejszy samochód a są z nimi nie małe kłopoty.

Trzeba znaleść dobry zakład najlepiej taki, który zrobił już dany model samochodu nie raz i wie co tam wsadzić. Przy odbiorze samochód powinien pracować jak złoto i nie bawić sie w tłumaczenie, że instalka musi sie ułożyć czy tam co. Jeśli nie chodzi to zwrot pieniędzy i doprowadzenie samochodu do stanu przed montażem. Oczywiście samochód musi być sprawny przed montażem, zmienione świece, kable itd.

Mam lagunę II rok prod. 2001. Zagzazowałem 2 lata temu instalacja Landi Renzo Omegas. W zasadzie nie jeżdżę do warsztatów. Jednak potwierdzam , że najważniejsza sprawa to odpowiedni warsztat, natomiast drugorzędną sprawą jest typ instalacji. Oczywiście mam na uwadze instalacje IV generacji a nie jakieś wynalazki.