Gdzie podlaczona jest masa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
W moim bolidzie gdzies masa sie zapodziala.Tzn naladowany akumulator po przekreceniu stacyjki lewdo pompka pracuje o zapaleniu nie mam mowy.Aku naladowany ladowanie tez ok.Wiec mysle ze to masa bo usterka pojawila sie z dnia na dzien.Moje pytanko to w ktorym miejscu szukac podlaczen masy do karoserii ?

zaraz obok akumulatora!!

Najlepiej zrob sobie dodatkowy przewod masowy do karoserii, do skrzyni biegow...

Tylko zrób porządny, gruby przewód, i pewnej jakości punkty styku. Nie wiem czy pamiętacie historie polonezów i ich elastycznych warkoczy między skrzynią biegów a karoserią... paliły się aż miło...

No niestety to nie byla masa. W aku jedna cela padla i kaplica. Kupilem Hy-per 2 62Ah 510A 36-mc gwarancji za 167zl zobaczymy jak sie bedzie spisywal.

Miałem podobny objaw i NIESTETY ta sama przyczyna. Mi to nawet nie chciał odpalić jak miałem drugie auto na przewodach i pracującym silniku tak pierdzielił sprawę uszkodzony aku, a konkretnie jedna cela. Teraz mam nowiusieńkiego Exida 50Ah i prąd rozruchu !!!! 510A !!!!

No to chyba na takim aku to można spoko jeździć