Czy to znowu pompa??!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam i znów prosze o pomoc.
mialem spory problemy z odpaleniem na benzynie.Ale po kilku razach odpalil.przejechalem ok. 200 metrów i poczulem opór.Dalej nie jedzie, moge kręcić ile razy chce i nic.Na gazie pali.Pompa chodzi.Wskazówka paliwa jest ponad minimum. .Jestem zalamany bo czeka mnie wyjazd a tu LIPA.Nie mam pojecia co to jest (czy to moze być filtr??).Prosze o pomoc i jak coś to +- ile to może kosztowac.Z góry dziękuje.
Honzik.

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2006-04-09 16:59:25 ]

ja stawiam na filtr

Cytat:
2006-04-09 16:58:55, Outcast pisze:
ja stawiam na filtr

a ja nie..filtr musialby byc kompletnie niedrozny..a takiego przypadku to w zyciu nie widzialem..moj filtr ma 5 lat i jezdzi stawiam na..dotankowanie pompa mogla zassac jakis syf z baku

qbaj - to juz znasz taki przypadek, ja tak mialem - kompletnie zapchany filtr paliwa, nie mialem wtedy zalanego lpg i musialem esperaka fabia holowac.
Objawy mialem takie ze odpalal i gasl od razu, a jak przy odpaleniu dodalem gazu to wszedl na 1,5 tys obr i gasl. Pozniej niewiedzialem co jest grane bo tez sadzilem ze filtr nie moze sie calkowicie zatkac i po sholowaniu do domu esperak pojechal na lawecie do ASO, podlaczyli cisnieniomierz przy szynie wtryskowej i niewykazywalo cisnienia, stwierdzili ze pompa walnieta i juz mnie chcieli na koszta naliczac, ja im kazalem sprawdzic ciesnienie przy pompie i bylo ok, wymienili filtr i esperaczek odpalil normalnie

ile taki filterek może kosztować i czy dam rade sam go wymienić bo pierwszy raz sam to bede robil(czy są jakieś problemy)nie chce dać zarobić mechanikowi bo oni niezle kasują

[ wiadomość edytowana przez: honzik dnia 2006-04-09 22:18:33 ]

Cytat:
2006-04-09 22:16:53, honzik pisze:
ile taki filterek może kosztować i czy dam rade sam go wymienić bo pierwszy raz sam to bede robil(czy są jakieś problemy)nie chce dać zarobić mechanikowi bo oni niezle kasują.."

1.Kosztować może niewiele (20-25zł)
2. NIE DASZ RADY ...bo ..SĄ PROBLEMY
3. może w Sosnowcu nieżle ...bo ileż "nieźle"..można skasować za wymianę filtra paliwa ??

z wymiana problemy??? dojscie jest swietne jesli masz dostep do kanalu bo filtr jest pod lewym progiem przy tylnim kole, odkrecasz z oby stron przewody paliwowe i wkladasz nowa puszke filtra, nastepnie spowrotem przykrecasz przewody i po sprawie

Cytat:
2006-04-09 23:07:45, Outcast pisze:
z wymiana problemy??? dojscie jest swietne jesli masz dostep do kanalu bo filtr jest pod lewym progiem przy tylnim kole, odkrecasz z oby stron przewody paliwowe i wkladasz nowa puszke filtra, nastepnie spowrotem przykrecasz przewody i po sprawie

Nie.. no wiesz... włożyc słonia do lodówki to tez prościzna: otworzyc lodówke, włozyc słonia, i zamknąc lodówke.

A tak na poważnie to problem (w wilu przypadkach nierowiązywalany) to odkręcenie filta tak żeby przewodów nie upieprzyc. Jak zaczniesz robić sam i je urwiesz to i tak tylko mechanik pomoże a dochodzi koszt wymiany przewodów. A jak robisz w ASO to jest szansda, że maja chłopaki swoje magiczne sposoby na odkręcanie takich gówien.

ok.cześci zamienne w "FOCIE" kosztuje 39 a jak twierdzi sprzedawca w innym sklepie oryginal 27 zlotych i pytal sie czy mam na jakieś śruby.To teraz już zdębialem czy jest filtr paliwa ze śrubami lub bez śrub.