| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-04-09 16:58:55 ja stawiam na filtr |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-04-09 19:42:18 qbaj - to juz znasz taki przypadek, ja tak mialem - kompletnie zapchany filtr paliwa, nie mialem wtedy zalanego lpg i musialem esperaka fabia holowac.
Objawy mialem takie ze odpalal i gasl od razu, a jak przy odpaleniu dodalem gazu to wszedl na 1,5 tys obr i gasl. Pozniej niewiedzialem co jest grane bo tez sadzilem ze filtr nie moze sie calkowicie zatkac i po sholowaniu do domu esperak pojechal na lawecie do ASO, podlaczyli cisnieniomierz przy szynie wtryskowej i niewykazywalo cisnienia, stwierdzili ze pompa walnieta i juz mnie chcieli na koszta naliczac, ja im kazalem sprawdzic ciesnienie przy pompie i bylo ok, wymienili filtr i esperaczek odpalil normalnie |
honzik espero sosnowiec | 2006-04-09 22:16:53 ile taki filterek może kosztować i czy dam rade sam go wymienić bo pierwszy raz sam to bede robil(czy są jakieś problemy)nie chce dać zarobić mechanikowi bo oni niezle kasują
[ wiadomość edytowana przez: honzik dnia 2006-04-09 22:18:33 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-04-09 22:54:52
1.Kosztować może niewiele (20-25zł) 2. NIE DASZ RADY ...bo ..SĄ PROBLEMY
3. może w Sosnowcu nieżle ...bo ileż "nieźle"..można skasować za wymianę filtra paliwa ?? |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-04-09 23:07:45 z wymiana problemy??? dojscie jest swietne jesli masz dostep do kanalu bo filtr jest pod lewym progiem przy tylnim kole, odkrecasz z oby stron przewody paliwowe i wkladasz nowa puszke filtra, nastepnie spowrotem przykrecasz przewody i po sprawie ![]() |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-04-09 23:28:50
Nie.. no wiesz... włożyc słonia do lodówki to tez prościzna: otworzyc lodówke, włozyc słonia, i zamknąc lodówke.
A tak na poważnie to problem (w wilu przypadkach nierowiązywalany) to odkręcenie filta tak żeby przewodów nie upieprzyc. Jak zaczniesz robić sam i je urwiesz to i tak tylko mechanik pomoże a dochodzi koszt wymiany przewodów. A jak robisz w ASO to jest szansda, że maja chłopaki swoje magiczne sposoby na odkręcanie takich gówien. |
honzik espero sosnowiec | 2006-04-10 17:49:35 ok.cześci zamienne w "FOCIE" kosztuje 39 a jak twierdzi sprzedawca w innym sklepie oryginal 27 zlotych i pytal sie czy mam na jakieś śruby.To teraz już zdębialem czy jest filtr paliwa ze śrubami lub bez śrub. |