Fiat 125 - z kombi na pick-up

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuje u mnie w mieście i okolicach Fiata w wersji pick-up, jak wiele ludzi, i jak każdy wie cięzko co kolwiek znalezc, nie mówiac już o czymś w względnym stanie.

Mam kilka pytań do posiadaczy pikapów i kombi oraz reszty orientujacych sie.

od początku:
1.jak wygląda kwestia dokumentów, w dowodzie kombi jest kombi, liczba miejsc 5 i tak dalej, w dowodach pikapów jest pick-up? liczba miejsc 2? - czy to był by problem jak by było w dowodzie to pierwsze a zrobione by było na samochodzie w sumie, to drugie?

2.jak wyglądały podłużnice w pikapach? czy to było to samo co w kombi? czy były one wzmacniane w jakiś sposób w pikapie,
ewentualnie jak go wzmocnic, gdzie wspawać i co?

3.po obcieciu dachu i pozostałych słópków za przednimi drzwiami, pozostaje coś dziwnego, mam już pewną wizje, bo to raczej kwestia twórcza (wykończenie przedziału pasażerskiego i ładunkowego)

4.najważniejsze pytanie czy wogóle coś takiego jest możliwe do wykonania?

Będę pierwszy - nie szkoda kombiaka? Poszukaj moze pickupa. Pamiętam że stał taki koło Pisza w warsztacie. Nie masz daleko.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

to jak masz to podaj mi jakiś nemer telefonu to przekręce tam i sie dowiem, może to jest jakas szansa

Acha - miejscowośc to jeglin - jak są przed kanałem takie 2 zakręty to przed pierwszym po prawej (jadąc od Piszu w kier. Orzysza)

-----------------

2 lata z rzedu byłem na Obozie pod Piszem. Przez Jeglin jeździłem często i pamiętam że stał. Chyba jeszcze w tamtym roku.

-----------------

tak na marginesie, to musiałes przejezdać przez Łomże - nawet nie dałes znac! wpadł byś na kawe

0* Olo dobrze prawi - szkoda Kombi...

1* nie wiem... w dowodach różne cuda były...

2* można wspawać np. szyny kolejowe... a conajmniej profile zamknięte min. 40mm

3* a)po obcięciu dachu i słupków pozostaje ....złożony na pół fiat...

b) można by ew. kombinować z blacharką np. zrobić dach nie jak w picku tylko jak normalny ale krótszy...

4* przy odpowieniej kasie i zapleczu warsztatowym - tak....

Cytat:
2005-07-25 19:00:39, Chrostek pisze:
tak na marginesie, to musiałes przejezdać przez Łomże - nawet nie dałes znac! wpadł byś na kawe

Bo sie jeszcze nei znaliśmy Ale zawsze wpadałem do kumpla - najpierw do kwiaciarni, potem do hotelu.

-----------------

Można by to chyba przerobić ale przydałby się oryginalny na wzór. Kiedyś ktoś miał odwrotny pomysł - widziałem pick-upa przerobionego na kombi.

Cytat:
Bo sie jeszcze nei znaliśmy Ale zawsze wpadałem do kumpla - najpierw do kwiaciarni, potem do hotelu.

to daj kiedyś znać, jak by coś to zapraszam.

Cytat:
Można by to chyba przerobić ale przydałby się oryginalny na wzór. Kiedyś ktoś miał odwrotny pomysł - widziałem pick-upa przerobionego na kombi.

chociaz jeden jest za,
własnie w tym problem że tzreba by było żezbic w gównie, bo orginalnego pika dawno nie widziałem, a jak widziałem to nie zdąrzyłem sie mu przyjżeć, dlatego poprosiłem międyz innymi ludiz którzy mają takie samochody i wiedzą jak wygląda budowa

OT: od soboty przez najbliższe dwa tygodnie będe 30 km od Łomży w miejscowości położonej pośrodku pomiędzy Piszem a Łomżą na tej trasie dodam że to nie żadna wioska tylko miasto.

jesli równo 30 km od Łomży w kierunku na Pisz to wypada na Kolno, piękne miasteczko ( ile tam dziewuch )

pickupow byly dwa rodzaje- krotkie i dlugie. Kabina nie konczyla sie dokladnei na slupku srodkowym- byla nieco dluzsza, bo do slupka byla zgrzana nakladka ktora wydluzala kabine o jakies 15cm.. Dopiero tam byla scianka grodziowa. podloga byla jak w zwyklym 125p (mowie o krotkimpick-upie, bo z takim mialem kontakt). Tylne blotnuiki maja wspawane wzmocnienia, zeby nie falowaly. tylna scianka jest inna- ma mocowania zawiasow burty. burta tylna nie przypomina dolu klapy z kombi. ogolnie rzezbienia od cholery. Poszukalbym picka, jezdzi tego jesszcz e troche, lepiej wpakowac kase ktora musialbys wydac na przerobke kombiaka na kapitalny remont jakiegos, nawet zajezdzonego piskupa.

No właśnie. Mimo tego, ze można by tak zrobić chyba łatwiej i taniej będzie reanimować jakiegoś pick-upa. No chyba, że będziemy tę operację traktować jako wyzwanie.

Dać się na pewno da ale pytanie jak to będzie wyglądać . Kiedyś szukałem picka, dałem ogłoszenie i zadzwonił koleś że ma takiego ale zrobionego z kombiaka. Grzecznie podziękowałem i zakończyliśmy rozmowę na tym .

Cytat:
2005-07-26 10:33:50, OLO pisze:
(...) Ale zawsze wpadałem do kumpla - najpierw do kwiaciarni, potem do hotelu.

Z kwiatami do kumpla, a potem do hotelu powiadasz? Hmmm...

Cytat:
2005-07-26 15:31:36, Chrostek pisze:
jesli równo 30 km od Łomży w kierunku na Pisz to wypada na Kolno, piękne miasteczko ( ile tam dziewuch )

Powiem tylko

A ja mam Picka ewentualnie na sprzedaż, jak ktoś jest zainteresowany to prosze na gg 4520742 (często niewidoczny), pisać to się odezwe jak tylko będe mógł.