Silnik 127 w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem co jest grane ale moj maluch nie chce isc Mam tam silnik ze 127 docisk sprzegła z sc 900 a on idzie gorzej niż seria malucha Jest uczucie jakby ślizgało sprzęgło Idzie głośno jak by miał z 7000 obrotów a prędkosć jak 20km/h co może być jeszcze grane bo wątpie zeby to była wina sprzęgła HELP

dziwne...choc mozliwe bo moze maz zajechany silnik
Ja mam cale sprzeglo orginalne z 127 i dziala jak trzeba,nienarzekam na nie.
Zmierz kompreche w cylindrach,ustaw zaplon,gaznik i zawory,zmien sprzeglo albo je poprostu dobrze wyreguluj i powinno chulac.

silnik wchodzi na obroty tylko nie przenosi całego momentu na kola zajechany silnik raczej by dusiło

Niema zadnych zgrzytow itp.?? Jesli jest brak jakis niepokojacych odglosow to zmien sprzeglo albo je wyreguluj.Moze gdzies linka ci sie blokuje? Albo masz urwany element trzymiacy linke tuz przy pedale sprzegla(metalowy pancerz idacy w tunelu) Pobaw sie ze sprzeglem i dopiero wtedy mozesz sie stresowac jesli to nic nieda.

tez to przerabialem..najpier docisk z malca i bylo ok, pozniej z 127 pozniej z cc900 ale ciagle rosly obroty a predkosc nie...teraz mam tez uzywke ale w dobrym stanie i nowa tarcze z cc900 i jest okej.

20 km/h i wysokie obroty to dla mnie jawna wina sprzegla.

Cytat:
2006-04-12 21:55:43, Pat_kdb pisze:
tez to przerabialem..najpier docisk z malca i bylo ok, pozniej z 127 pozniej z cc900 ale ciagle rosly obroty a predkosc nie...teraz mam tez uzywke ale w dobrym stanie i nowa tarcze z cc900 i jest okej. 20 km/h i wysokie obroty to dla mnie jawna wina sprzegla.

tez tak mam ale to wina docisku jakiś słaby ale tragedi nie ma troche sie nieraz slizga ale to byćmoże od oleju - sprawdz czy nie leci tam skąś olej

a ja mam sprzeglo ap i docisk z ritmo TC 130 w moim, silnik co prawda 1,05 a nie 0,9 ale mysle ze da sie zrobic... polecam