Szybkie pytanie dotyczące cylinderków marki lockheed !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma w swoim esperaku cylinderki hamulcowe firmy Lockheed / Delphi albo czy może ktoś słyszał o nich / o ich jakości ??

CZY WARTO JE KUPIĆ ??
CO MOŻECIE POWIEDZIEĆ O ICH JAKOŚCI ??

Prosze o opinie )

Cytat:
2006-04-12 13:38:10, Armani01 pisze:
Prosze o opinie )

Założysz i zapomnisz... podobnie jak gdybyś kupił jakiekolwiek inne.

Delphi to producent hamulcow i wielu innych układów dostarczanych do fabryk GM, więc raczej są dobre.
Akurat cylinderki nie mają wpływu na skuteczność hamowania, więc chyba nie ma problemu?

Cytat:
2006-04-12 14:29:25, Robert_S pisze:
... Akurat cylinderki nie mają wpływu na skuteczność hamowania, więc chyba nie ma problemu?

No nie do końca się z toba zgodzę... Wpływ to one akurat mają.

Cytat:
2006-04-12 13:58:43, piotr_ek pisze:
Założysz i zapomnisz... podobnie jak gdybyś kupił jakiekolwiek inne.

Dokładnie tak jest. Pamiętaj aby kupić cylinderki o średnicy tłoczka "19". Na rynku są jeszcze pasujące "17".

Cytat:
2006-04-12 13:38:10, Armani01 pisze:
Czy ktoś ma w swoim esperaku cylinderki hamulcowe firmy Lockheed / Delphi albo czy może ktoś słyszał o nich / o ich jakości ??

Zalozylem takie pare dni temu.

Cylinderki jak cylinderki... kazde w koncu stana. Na razie dzialaja jak powinny

Cytat:
2006-04-12 14:38:11, Krzysiek-Diackon pisze:
No nie do końca się z toba zgodzę... Wpływ to one akurat mają.

Hmm wydaje mi się jednak, że nie mają.
Sprawne cylinderki - szczelne i niezapieczone, o wymiarach takich jak zaprojektował producent hamują tak samo niezależnie od producenta.
Wpływ na skuteczność mają elementy cierne - tarcze i klocki.

Powiem tak te cylinderki to typuję trochę w ciemno ... bo myślę co by tu wymienić w aucie żeby tył zaczął w miarę sprawnie hamować

kiedyś widziałem, że jeden z cylinderków był bardzo zapieczony ... jak jest z drugim to nie wiem ... kupił bym jeszcze nowe bębny i może to coś da .. ?!?!
bo przecież linka ręcznego nie ma tu nic do rzeczy ...

Powiedz QLogic ... Ty kupiłeś takie cylinderki ... czy jak je założyłeś zauważyłeś jakąolwiek pozytywny aspekt ... tego faktu ... np większa skuteczność ... twardszy pedał ... sam już nie wiem ... mają one jakiś wpływ na hamowanie ??

Cytat:
2006-04-12 23:30:44, Armani01 pisze:
Powiedz QLogic ... Ty kupiłeś takie cylinderki ... czy jak je założyłeś zauważyłeś jakąolwiek pozytywny aspekt ... tego faktu ... np większa skuteczność ... twardszy pedał ... sam już nie wiem ... mają one jakiś wpływ na hamowanie ??

Tak, po wymianie zapieczonych cylinderkow, zjechanych tarcz i starych bebnow na nowe odczulem bardzo duza poprawe

Cylinderki maja po prostu chodzic. Mozesz kupic niewiadomo jakie a i tak beda pracowaly tak samo. Zdejmij beben i sprobuj poruszac tloczkami, jezeli beda staly to do wymiany. Jak beda sie ruszac to ok.

I po raz kolejny się okazało, że piotr'ek ma rację