Antena -montaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie dokladnie sie podlacza te wszystkie kable http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=96156325 daje taki link bo jestem nowy i nie wiem jak sie dodaje foto

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-04-07 22:48:02 ]

na początk odkręcasz śrube przy antenie na błotniku....

następnie odczepiasz lewy boczek bagażnika i odkręcasz 2 nakrętki.........

do anteny dochodzi tylko kabel antenowy z radia oraz kostka dająca zasilanie.....

jest też rurka gumowa którą wpuszczasz w otwór u dołu grodzi błotnika...

tyle zabawy....

pozdro

yyyyyyyy ale pytanie...

tam gdzie odlaczysz ze starej tam podlacz nowe ) chyba logiczne ))

a gdzie podlaczyc taki jakby srebrny kabelek jak na foto

sorry ale jak czytam takie tematy to troszke smiac mi sie chce to jest tak prosta rzecz ze trudno tam cos zepsuc, trudnosc zaczyna sie przy otwieraniu anteny i wyciaganiu jej bebechow, trzeba sie z tym zapoznac....

... a tak to luz. po za tym - WYSZUKIWARKA !!!!

Cytat:
2006-04-08 07:19:48, Cwikus pisze:
sorry ale jak czytam takie tematy to troszke smiac mi sie chce to jest tak prosta rzecz ze trudno tam cos zepsuc, trudnosc zaczyna sie przy otwieraniu anteny i wyciaganiu jej bebechow, trzeba sie z tym zapoznac.... ... a tak to luz. po za tym - WYSZUKIWARKA !!!!

I to ja niby jestem złośliwy Eh

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2006-04-08 13:36:18, Adam4302 pisze:
I to ja niby jestem złośliwy Eh

Tobie tez wymontowanie anteny sprawilo problem ?;p

P.S. Zaczalbym Ciebie cytowac za kazdym razem gdy przyuwaze Twoja zlosliwosc, ale boje sie ze guzik "quote" by mi sie wyrobil od czestego uzywania

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-04-08 14:05:50 ]

Cytat:
2006-04-07 23:02:23, pablo_ns pisze:
a gdzie podlaczyc taki jakby srebrny kabelek jak na foto

Wow!... Ja takowego kabelka nie mam... ale domyślam się co to jest. Chyba sobie dorobię, może w końcu RDS zacznie działać jak pan Bóg przykazał.

Ten srebrny kabelek z oczkiem na koncu to masa anteny, podklada sie pod jedna ze srub mocujacych mechanizm i finito.

dokladnie gdzie ten wezyk dac bo tak sobie go polozylem

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-04-12 16:04:24 ]

po lewej na dole w bagazniku jest odplyw... tzn "za scianka".

jak rozbieralem to widzialem od srodka w blotniku dziure i tylko tyle.

jutro chcialbym zapiac boczek i prosze o odpowiedz gdzie dokladnie ta rurke wsadzic

w dziurę na samym dole przestrzeni między wnętrzem błotnika a ścianką bagażnika...

Cytat:
2006-04-10 07:25:30, piotr_ek pisze:
Wow!... Ja takowego kabelka nie mam... ale domyślam się co to jest. Chyba sobie dorobię, może w końcu RDS zacznie działać jak pan Bóg przykazał.

U mnie też NIET takiego kabla.
Radio dziła OK.

Cytat:
2006-04-13 07:28:44, kisztan pisze:
Radio dziła OK.

U mienia toże niet... ale se zamontuję... a co Jako, że najczęściej jeżdżę po zadupiastych terenach, toteż efekt powinien być widoczny.

Cytat:
2006-04-13 07:41:46, piotr_ek pisze:
U mienia toże niet... ale se zamontuję... a co Jako, że najczęściej jeżdżę po zadupiastych terenach, toteż efekt powinien być widoczny.

Mam nadzieję, że również będzie słyszalny

Cytat:
2006-04-13 09:14:32, kisztan pisze:
Mam nadzieję, że również będzie słyszalny

a tak ogolnie to antena laczy sie tez z masa bezposredno dzieki nakretce wiec ten przewod masowy to raczej takie upewnienie tylko...

zauwazylem ze antena raz mi sie chowa cala a raz 3 cm wystaje dlaczego tak jest?

dzis moja antena zostala zlamana tzn ta rurka co idzie ten plastik z zabkami i bat troche przygiety. moge odsprzedac za rozsadna cene