| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-04-11 19:58:27 na początek zrób moze restart kompa czyli wyjmij akumulator na jakies 10min |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2006-04-12 07:07:03 no coz....pomysl ze zworka wpadl mi do glowy jak kiedys bardzo ladnie mi zapalil i trzymal obroty po tym wlasnie zabiegu...sprawdzania bledow kompa. pozniej ni z tego ni z owego sprobowalem jeszcze raz i znow bylo dobrze...i tak zostalo. co do resety kompa....odlaczalem juz akumulator i tak nic nie daje...jedno..2 zapalenia jest ok..pozniej nieststy musze troche pogazowac zeby sie obroty ustabilizowaly. co do silnika krokowego jest czysty jak łza, czyszcze go co jakis czas, ale czy jest w 100% sprawny..tego nie wiem. Zastanawia mnie, co sie takiego dziejej przy wlozonej zworce z silnikiem korokoweym (bo go najbardziej podejrzewam, ze sie ustawia w jakies stan poczatkowy) przy wlozonej zworce...
coz..nie wiem co z tym zrobic.. ah....przy cieplym silniku jest wszystko ok, czyli jak zapalam normalnie to elegancko trzyma obroty dzieki pozdrawiam ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-12 07:22:44 A może to poprostu problem z benzyną/pompą/syfem w baku/zalaniem silnika? |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2006-04-12 08:24:36
A teraz serio - próbowałeś podlaczyc sie pod komputer i sprawdzic jakie sa ustawienia? Nie jestem ekspertem ale byc moze jest tam cos co ustawi silnik krokowy na inne polozenie przy zapalaniu i bedzie ok.Dodam ze nie bawilem sie kompem od benzyny jeszcze ale widzialem co da się zrobic z kompem gazowym i jesli mozliwosci sa porownywalne moze się udac. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-04-12 09:06:45 A może napiszesz jakie błedy zczytałeś??
Czy jest czysto z błędami? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-04-12 21:18:35 Wyjmij silniczek krokowy ale nie odpinaj jego kabla.
Zobaczysz czy iglica się porusza. W normalnej sytuacji (bez zworki) po przekręceniu kluczyka silniczek wykonuje pełny ruch 'fte i wefte', by ustalić początkowe otwarcie. Zobacz czy tak się dzieje. |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2006-04-13 06:35:58 błędow nie ma zadnych...dzieki sprawdze ten patent z wyciagnietym silnikiem krokowym... moze to naswietli sytacje |