Oszust(ka) z Katowic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W październiku kupiłem na allegro koła do samochodu, z góry zapłaciłem za nie ponad 200 zł. Nie są to może ogromne pieniądze, ale piechotą tyle nie chodzi.
Oczywiście kół nie mam, piniędzy nie odzyskałem.

Jeśli ktoś może mi pomóc odzyskać pieniądze to będę wdzięczny.
Osoba która mnie wykiwała miała na allegro nick bocha_jj (obecnie konto zablokowane).

Dane (mam nadzieję że prawdziwe):
Bożena Juszko
ul. ***
40-855 Katowice

Miałem kontakt telefoniczny prawdopodobniej z mężem tej babki (chyba że to właśnie on był Bożena) i gość zwodził mnie przez ponad 2 miesiące, a to że wysłał i paczka wróciła, a to że na poczcie remont i paczka zaginęła

Kontakt do mnie:
e-mail: doink@op.pl
tel. 600-043-123

EDIT:
adres na pw, bo mnie potem beda ciagac po sadach za lamanie praw o ochronie danych

[ wiadomość edytowana przez: nds dnia 2006-04-11 14:43:50 ]

zgłosiłeś sprawe do Allegro??

mozna sie tam przejechac, porozmawiac po swojemu i zakopac ja w lesie

jak dane sa nieprawdziwe to mozna odzywskac kase , zglaszajac do banku ze sie pomyliles , bank nie moze zrobic przelewu gdy sa lewe dane

allego zwraca kase od 50 do 300 jak zglosisz na policje. jesli masz na tyle nerwow zeby psiarnie ogladac, to sie przejdz, zgłos (niebedzie to chamski donos, bo to ty jestes ofiara). wyjdziesz na czysto, a sk..syny naucza sie moze troche pokory...

a to działa pół roku wstecz?

Sprawę zgłosiłem i na allegro i na policję i czekam. I czekam. I czekam. I...

Moja siostra miała podobną sytuację, telefon kom. też coś ok. 200zł zgłosiła na policję, allegro i kase odzyskała w całości. Koleś potem pisał ze strachu żeby tylko na policję nie zgłaszać bo ma lombard i problemy... potem dowiedzieliśmy się że lombard zamknęli i skonfiskowali sporo kradzionych rzeczy, koleś siedzi

[ wiadomość edytowana przez: piter_s1 dnia 2006-04-12 00:02:59 ]

moge pomoc ale adresik bym potrebowal

Cytat:
2006-04-12 00:06:37, bartong44 pisze:
moge pomoc ale adresik bym potrebowal

Adres!! wpadamy tam jak niedźwiedzie i robimy porządek!!
Pat na pierwszy ogień, potem ja z Bartongiem

jak co to też mam niedaleko...
choć teraz nieoceniny bylby Hycelius

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

ta postraszylby babe przez internet

dzięki panowie, w święta zadzwonię po raz kolejny, może tym razem telefon będzie działać. Jeśli nie to wysyłam wam adres

lopatą gnoja i do rowu

Cytat:
2006-04-11 22:59:28, DRIFFTER pisze:
jak dane sa nieprawdziwe to mozna odzywskac kase , zglaszajac do banku ze sie pomyliles , bank nie moze zrobic przelewu gdy sa lewe dane

Niestety w PL jedyną identyfikacją odbierającego przelew jest numer konta bankowego. Możesz sobie wpisać dane bylejakie a kasa i tak wpłynie. Był o tym kiedys program w radiu.

moj brat sie z kilkoma pałarzami skumplował moze uda mu sie nakłonic ich do małej scenki
jakby co to zapodaj adresem, moze cos da sie zrobic