1.6i CVH wydech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam wydech serie (prawie): strumienica no name 70zl, srodkowy tlumik WALKER 50mm, koncowy przelotowy Ei-teca dwu rurka(koncowki ala Tata KWAS) Interesuje mnie wyciecie srodkowego tlumika, choc zrobie to z wielkim bolem bo mimo 3 lat wyglada jak nowy ;/. Powiedzcie mi czy jak go wytne co strace góre czy dol obrotów?? czy nic? i czy lepiej wstawic pusta puszke np. wybebezsz tlumik od fiata 125(przelot). jak myslicie pusta puszka czy rurka zwykla?? Chodzi mi tesh zeby mi troszke prykal hamujac silnikiem bo w chwili obecnej praktycznie nic nie pryka. Dolot seria, nie mam planow ze stozkiem

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

ja mam strumienice zamist srodkowego... i jakos zyje... a nie pamietam jak bylo z serią, bo za krotko na niej jezdzilem ale bez niego ladnie ryczy:] wywalaj go!! a co do prykania to u mnie pryka jak by mial ostre rozwolnionko

Cytat:
2006-04-11 20:21:35, pytlar pisze:
ja mam strumienice zamist srodkowego... i jakos zyje... a nie pamietam jak bylo z serią, bo za krotko na niej jezdzilem ale bez niego ladnie ryczy:] wywalaj go!! a co do prykania to u mnie pryka jak by mial ostre rozwolnionko

Masz koncowy wydech?? czy rurka?? czy puszka pusta (przelot)

-----------------
Tazz, Wilk

jako koncowy tlumik mam srodkowy tlumik bo szkoda bylo mi go wyrzucic;] ale niedlugo chyba wystawie go na sprzedarz i kupie cos innego;] jakis basowy tlumik moze... albo zwykly i sie go wybebeszy i dospawa owalna koncowke;]

;]

Cytat:
2006-04-11 20:40:54, pytlar pisze:
jako koncowy tlumik mam srodkowy tlumik bo szkoda bylo mi go wyrzucic;] ale niedlugo chyba wystawie go na sprzedarz i kupie cos innego;] jakis basowy tlumik moze... albo zwykly i sie go wybebeszy i dospawa owalna koncowke;]

odradzam bassowy.mam taki i wolalbym puszke zwykla
ladny tlumik

-----------------
Tazz, Wilk

ta.. a w moim 1.6 mam przelot...

Cytat:
2006-04-11 20:54:21, piotr_RST pisze:

ile cali??

-----------------
Tazz, Wilk

nie mierzyłem na długość... ... 2,5"

zielus ale silnik z turbo musi miec wieksza srednice wydechu

Cytat:
2006-04-11 20:54:21, piotr_RST pisze:

Nie sluchaj Go on ma TURBO
Mialem raz przelot bo myslalem ze bedzie fajnie (w Astrze GSI 16V). Bylo fajnie ale do 2000 obrotow poznej sie jechac nie dalo

Cytat:
2006-04-11 23:59:40, matadorRS pisze:
Nie sluchaj Go on ma TURBO Mialem raz przelot bo myslalem ze bedzie fajnie (w Astrze GSI 16V). Bylo fajnie ale do 2000 obrotow poznej sie jechac nie dalo

no wlasnie slyszalem taka wersje. ale moj i tak ciagnie dopiero od 3tys czyli jak bedzie pechlot to pociagnie od 3tys plus 2tys to daje 5tys zartuje

-----------------
Tazz, Wilk

hehe... a chciałem go podpuścic.. i jeszcze z ciekawostekk sionik z turbo nie ryczy tak jak wolnossący bez tłumików... turbina mocno wycisza..