MotoNews.pl

Pomocy nie czaję bazy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupiłem mesia E klasa 1998r 2.3 benz nie znam tego samochodu proszę o pomoc podczas jazdy gdy pokonywałem ostry zakręt na desce zapaliła mi się kontrokla usytuowana nad szybkościomierzem kolor żółty trójkont z wykrzyknikiem migneła kilka razy i zgasła co to oznacza

Kontrola trakcji Ci się włączyła gdy auto zaczynało wpadać w poślizg Wszystko jest ok tylko za szybko jeździsz

Pozdrawiam

Wielkie dzięki za informację rozumiem że wszystko jest ok i tak ma być a jeszcze jedno kontrolka od poduszek kiedy i w jakich okolicznościach informuje że np. poduszki są niesprawne w moim aucie po przekręceniu kluczyka na pierwszą pozycję zapala się jedna kontrolka koloru czerwonego i zaraz gaśnie potem jiż się nie pali na pozycji do uruchomienia jak i przy uruchomionym silniku jest to kontroka z napisem srs czy tak ma być noie mam książki do samochodu a takiego nide miałem i jestem zielony jak kolor mojego auta. jeśli boduszki są niesprawne to jak i kiedy o tym informuje auto. NIECH MOC BEDZIE Z WAMI!!!

Hmm jak kontrolki gasną to chyba wszystko ok bo taka ich zasada, przy przekręceniu kluczyka system sprawdza wszystko i jak jest ok to kontrolki gasna. W przypadku uszkodzonych poduszek kontrolka raczej nie gaśnie tylko miga z różnymi częstotliwościami sygnalizując awarię ale tak było w fordzie i nie wiem jak jest w mesiu. Wydaje mi sie że jak gasną to wszytko ok

Pozdrawiam