| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-16 18:52:25 Własnie siedze i jestem padniety.
Po całym dniu pracy mam juz silnik i podstawowoe elementy w domu. Co moge powiedziec musze kupic olej. poczekac na swiece sportowe i wtrysk , przerobic pare rzeczy , naprawic wydech , dospawac belke ale powolutku do przodu..... Postaram sie wyrobic w jak najkrótszym mozliwym czasie. Czekam aktualnei na nietoperza żeby przerobił przód ... Jestem padniety - mysle ze roboty jest cała amsa ale jakos dam rade. Pozdrawiam czuczu. Ps. jakby ktos nie wiedział to jest to silnik kompresora
[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2006-04-13 10:07:19 ] |
Marek Moderator Multivan Stalowa Wola | 2005-06-16 19:26:09 Ładnie Ci to idzie, fajnie że wszystko dokumentujesz
Zmiana silników to plug&play czy może duża rzeżba, wygląda na prostą robote
W takim tempie Czu to raz dwa skończysz, czekam na wyścig z vr6 |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-16 20:32:04 Malec kompresora idzie na złom.
Mocy to on duzo nid ma bo to 633 z fiata 600D. Pozayjemy zobaczymy w wiekszosci to co sie mowilo o kompresorze to bajki az tak swietnie toto nei chodziło hehe. Narazie potrzebuej kase zeby to doprowadzic do ładu. |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2005-06-16 20:37:03 Widocznie do plotek tez nalezalo ze to 900 . Pamietam kiedys jak to zasuwalo jak od Waldusia na Lok jechalismy. Jesli jezdzil caly czas na tym samym silniku to i tak jestem pod wrazeniem . No i do tego Pawel potrafi niezle jezdzic , ale to juz inna bajeczka . |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-16 20:39:35 Gallus no dokładnie plotek o tym silniku było wiele.
Neistetyciekawych patentów tez jest kilka i minie pare tygodni zani mskoncze go składac do kupy hehe... |
zoom User zoom zoom | 2005-06-17 00:19:59 Uff nareszcie Jesli maluch to tylko swap
Lepiej pozno niz wcale Zycze powodzenia.
Pozdr. |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-17 19:34:35 Byłem własnie w garazu z arkiem zeby poogladał mocowania itp .
Belke przerobic , pospawac wydech , mozliwe ze we wtorek silnik bedzie niepodłacozny w aucie. Nei ma szans zeby sie wyrobic przed zlotem - do tego trzeba sporo $$$ |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-18 16:21:35 tomek narazie chce zeby to chodziło bo bez tego nie bedzie kasy od sponsorów .
dzisiaj zrobiłem z arkiem baca mocowanie silnika - belke 3 godziny ciecia w 4 mm blaszce.... Jestem padniety a potem jeszcze trzeba to zmaocowac i podpiac rozrusznik. Potem juz tylko "pierdoły " w stylu poprowadzic instalacje itp hehe czyli kupa roboty ..... |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-18 23:33:03 No i wróciłem do domku własnie...
Ruszyłem sporo do przodu belka jest juz przygotowana do montazu. Flansza została przerobiona isprzegło działa - z sama flansza poszło kilka godzin. I wydech został pospawany. W poneidziałek dzien kolejny zmagan..... Na zlot sie nie wyrobie napewno. |
_DRACO_ VITO Potfffor, HONDA ... Stalowa Wola | 2005-06-18 23:40:03 To co tu na fotkach to jest nic.
Dzownie dzisiaj do czucza i pytam sie cz jest w domu, no jest. I zaczyna mi cos krzyczec o codownym pomysle ciecie skrzyni na pol boschem etc. No nic mysle sobie pojad zobacze. Zajezdzam a tam czucz mini boschem operuje w okolicach bloku i sie tlumaczy... ze duzego zajezdzil na silniku... No cuz chce zobaczyc jak to bedzie jezdzic bo w garazu tylko sruby gwizdza takie tempo.
Kto fascynyje sie monster garage to walic do czucza i pomagac jest okazja
Pozdro |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-18 23:57:38 DRACO ZAPOMNIALES DODAC ZE WSZYSTKO ZAWDZIECZAM BARTKOWI TABOROWI "BAREK126"
Pomaga mi , w sumie to on robi a ja sie ucze , mamy głupie pomysły ale jakos do przodu idzie...... Gdyby nie on to pewnie nie miałbym juz malucha i nie siedział w klubie - to dziek iniemu malec wielokrotnie był reanimowany. Ide spac w poneidziałek od poczatku zabawa
|
Marek Moderator Multivan Stalowa Wola | 2005-06-19 16:48:31 a to niebieskie to do czego ma pasować kolorystycznie ... do majtek ? |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-19 20:33:13 Mara innej farby nie miałem ta pozyczyłem za grosze hehe.
Robie swapa low budget |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2005-06-19 20:59:28 Gratulacje :0
czuczu mogles mowic to bysmy zebrali na jakis spray perla-ferrari- red |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-19 21:06:30 Narazie to ja na nic nei mam kasy niestety.
ale z czasem sie zrobi adamo. |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-20 21:21:42 Dzień 4
Dzisiaj pukalak zrobił profi robote i dotoczył tulejke sprzegłowa czyli jednak nie jest taki zły.. Bartek porobił sprzegło , itp , kupiłem oleje i silnik juz sobie wisi na beleczce...... Pozatym zrobiłem stara belke tak ze z 50 cm nie widać ze to słop
Draco i społka dzisiaj podziwali i byli zaskoczeni efektem nic nie wystaje jak u kompresora ( 10 cm ) jednym słowem ideał... Na zlot sie nei wyrobiebo jeszcze cała elektryka , chłodzenie , rejestracja itp. |
BareK126 User lancia Lybra Stalowa Wola | 2005-06-20 21:44:01 Witam wszystkich
Silnik dzis zawisł po wielkich trudach z patentami starego właściciela ale dalismy rade razem z Czuczem montując rozrusznik i z pomocą przyszedł też pan Puklak który wytoczył nam brakującą tulejke właka sprzegłowego. Jeszcze zostało zrobic obieg wody i podpiąc instalacje i jazda próbna !! |