| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-02-13 14:18:18 Pytanie do osób, które mają na pokładzie 165 mm.
Szczególnie jeśli chodzi o Hertz'a ESK 165 |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-04-17 21:40:36 jako ze ostatnio dostalem glosniki 165mm Blaupunkta to postanowilem je zamontowac. I zrobilem to tak:
Zdemontowalem tapicerke, odkrecilem kieszen od boczka, wymontowalem przycisk otwierania klapy. Powiekszylem otwor w tej ni to wiorowej ni to gabkowej plycie tak zeby gloskik pasowal jak trzeba i przymocowalem go zwyklymi wkretami. Myslalem ze bedzie trzeba dac srubki + nakretki lub ze ta "plyta" nie wytrzyma masy glosnika, ale po skreceniu naprawde siedzi mocno, a wkrety nawet daly sie mocno dociagnac. Jedynie nie mam przycisku od klapy a w jego miejsce poszla zaslepka taka jak jest w prawych drzwiach. Przycisk znajdzie niedlugo nowe miejsce. Zostalo jeszcze wygluszyc i uszczelnic ale to juz prawie wymyslilem. Narazie zamontowalem w drzwiach kierowcy, bo akurat ten byl spalony, jak bede robil prawa strone to pstrykne jakies fotki. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-04-18 11:45:53 Niestety nie pamiętam, czy seria ESK jest "płaska" czy posiada standardowy kosz.
U mnie cała robota z audio i wygłuszaniem i tak zakończyła się "modelowaniem" wewnętrznego poszycia blacharskiego drzwi. Pamiętaj, że jeśli pod pierścieniem będzie "wystawała" blacha na kształt kołnierza, będzie marny efekt dźwięku spowodowany niemiłym rezonansem. Co do rozmiaru... hmm, ja robiłem projekt MDF Custom
Pozdrawiam - SpeedR |