| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomek79 HF MEMBER Lantra Warszawa/Sieradz | 2006-04-20 08:57:57 Jak w temacie szukam sprawdzonego warsztatu w Warszawie gdzie można przetoczyć tarcze bez ich demontażu. Z góry dzięki za pomoc.
pozdr tomek |
zubrzyk1 HF MEMBER Hyundai Scoupe Starachowice | 2006-04-20 14:53:46 Nie rób tego w ten sposób! Zdejmij i przetocz na tokarce. |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-04-20 15:34:44
Dokładnie, zgadza się, al. krakowska w stronę lotniska. to chyba jeszcze w raszynie. |
tomek79 HF MEMBER Lantra Warszawa/Sieradz | 2006-04-20 18:53:58
Niestety nie chce inwestować w nowe łożyska w lantrze niestety tak to jest zrobione. Znalazłem ten warsztat w raszynie toczenie kosztuje 100. http://www.moto-market.pl/teko/ jak zrobie to napiszę coś o efekcie. pozdr |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-04-20 21:17:22 dokładnie tam toczyłem i polecam - u mnie miodzio!
kolega poleca tokarkę - a ja odpowiadam toczenie na osi ma 2 zalety 1. w hyundai zdjęcie tarczy to jest szansa na rozwalenie łożyska !!!! 2. toczenie odbywa się w osi tak jak tarcza jest zamontowana...a nie w osi tokarka/tarcza.. to niby może być mała różnica ale znacząca... nie wiem jak inni ale ja jestem gorliwym wyznawcą toczenia na osi. nawiasem popatrz na klocki - najlepiej wymień! tarcze krzywią się zwykle od klocków! zbyt twardych, przegrzewających.... do tego polecam po toczniu EBC Green Stuf i zasady docierania ..... [ wiadomość edytowana przez: arturo_soda dnia 2006-04-20 21:20:26 ] |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-04-20 22:13:04 Jeśli będziesz zakładał stare klocki to pamiętaj o ich wyrównaniu!! Jeśli nie są bardzo zużyte. a najlepiej było by założyć nowe. Tarcza będzie "prawie" nówka po toczeniu tylko grubość mniejsza Powodzonka |
tomek79 HF MEMBER Lantra Warszawa/Sieradz | 2006-04-21 12:09:36 Tarcze są prawie nowe także z ich grubością nie ma problemu, a pokrzywiły sie jak podejrzewam przez zapieczone tuleje prowadzące zacisku. Klocki założyłem nowe kilka dni temu dlatego spieszę się z tymi tarczami żeby ich nie zrypać. Obecnie założyłem klocki Textar podobno niezłe. A i znalazłem jesze jedno miesjce gdzie toczą bez demontażu: http://www.blonski.com.pl/ tylko, że tutaj są kolejki trzeba wcześnie pojechać i odstać swoje. Musze się zastanowić gdzie pojade, ale chyba będzie to Zielonka - nie muszę jechac przez całą Warszawe.
pozdr |