Zawót przewietrzania skrzyni korbowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam pytanko .Wyjąłem zawór i zastanawiam się czy powinno coś w nim latać.U mnie lata tłoczek.czy to jest normalne w tym zaworzę

Co jest panowie nikt nie spotkał się z takim problemem

Cytat:
2006-04-14 08:03:42, kamil76 pisze:
Co jest panowie nikt nie spotkał się z takim problemem

spotkał sie i wiele razy opisał na forum. Juz nikomu niechce sie pisac tego samego po raz n-ty.

Jestem tu nowy . Sprawdzałem wyszukiwarke nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

powinno latać

wyjąłem zaworek z tej puszki w bloku silnika zostawiając połączenie z kolektorem ssącym zapaliłem silnik i sprawdziłem organoleptycznie czy zaciąga powietrze czy czuć poddciśnienie okazało się że lekko zasysa. Teraz pytanie czy zaworek powinien być szczelny i otwierać się tylko po powstaniu ciśnienia w skrzyni korbowej czy ma delikatnie przepuszczać na wolnych obrotach ?

Cytat:
2006-04-14 12:18:18, kamil76 pisze:
wyjąłem zaworek z tej puszki w bloku silnika zostawiając połączenie z kolektorem ssącym zapaliłem silnik i sprawdziłem organoleptycznie czy zaciąga powietrze czy czuć poddciśnienie okazało się że lekko zasysa. Teraz pytanie czy zaworek powinien być szczelny i otwierać się tylko po powstaniu ciśnienia w skrzyni korbowej czy ma delikatnie przepuszczać na wolnych obrotach ?

Tu masz dokładny opis jak powinien sie zachowywać ten zaworek.

Slawko dziękuje teraz wiem wszystko ,trzeba sobie pomagać może i ja kedyś będę mógł służyć radą

Drobiazg