MotoNews.pl

Serwisy na trasie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nauczony przykrym doświadczeniem( a tfu, na psa urok!) Przed wyjazdem na wakacje wezmę ze sobą listę warsztatów.
Pomożecie z adresami / telefonami serwisów na trasie :
Kraków - Częstochowa - Łódź - Włocławek - Bydgoszcz - Człuchów no i Koszalin , oraz Kołobrzeg.

Straszne to uczucie nie mieć zaufania do pojazdu, ale co zrobić. Już raz wycieczkę na lawecie 100km do ASO w Szczecinie przerabiałem....

BTW: Opłaca się jechać od Zgierza na A2 i od Konina w górę na Bydgoszcz? Jakoś nie miałem okazji jechać tym odcinkiem A2. Wyłącznie tym płatnym...

Cytat:
2007-07-14 10:47:30, Janow pisze:
Częstochowa

A chodzi Ci bardziej o jakieś ASO czy dość dobrych mechaników mających swój warsztat?
To ma być przy trasie, ewentualnie w pobliżu czy znasz miasto/miasta na tyle, aby trochę pokrążyć?

W zasadzie chodzi o warsztaty, które "jakby coś" będą w stanie dokonać szybkiej naprawy (np posiadać części w pobliżu itp) Nieistotne czy ASO, czy inne.

Co do lokalizacji mając adres/ telefon zawsze się trafi.
Mam oczywiście nadzieję, że nie będę zmuszony korzystać, ale...

Cytat:
2007-07-14 10:57:36, Esperynek pisze:
A chodzi Ci bardziej o jakieś ASO czy dość dobrych mechaników mających swój warsztat? To ma być przy trasie, ewentualnie w pobliżu czy znasz miasto/miasta na tyle, aby trochę pokrążyć?

Nic z tego Ci nie wyjdzie bo warsztatów mających na składzie części do większości aut poprostu nie ma bo i nikt nie ma takiej potrzeby. Wszędzie są części na zamówienie z dostawą w ciągu godziny czy dwóch, więc zamiast szukać niewiadomo czego zobacz po trasie jakieś warsztaty sieciowe, np. AdSewis, albo Norauto.

Cytat:
2007-07-14 11:08:52, piotr_ek pisze:
Nic z tego Ci nie wyjdzie bo warsztatów mających na składzie części do większości aut poprostu nie ma bo i nikt nie ma takiej potrzeby. Wszędzie są części na zamówienie z dostawą w ciągu godziny czy dwóch, więc zamiast szukać niewiadomo czego zobacz po trasie jakieś warsztaty sieciowe, np. AdSewis, albo Norauto.

Nie wiem czy ufam specjalistom "od wszystkiego". Jak ostatnio wylądowałem w serwisie wtrysków Boscha w Kamieniu Pomorskim bo był przy drodze z autem które prychało, gasło i strzelało w kolektor to rozłożyli ręce, że nie mają komputera i nic nie mogą. A wystarczyło rozebrać aparat i wymienić tzw. Hallotrona za 20 zł... Szkoda że była sobota, a najbliższy serwis DU w Szczecinie. 100km i za 2 dni...

Janow- niestety, ale chyba jeśli chodzi o to takie coś, to będzie ciężko, bo każdy (no może prawie) Ci coś zreperuje, ale po części bedziesz musiał latać sam.
Ja tam trzymam kciuki, że Espero będzie grzeczne tym razem.

Kolego Janow, ja Ci radze Ty w tę podróż zabierz ze sobą dwóch kolegów klubowych: Kula69 i Lukas48.

Przydają się bardzo!
Kula69 jako holujący, a Lukas jako zabezpieczający tyły.
Wiem cos o tym, bo przerabiałam w drodze powrotnej z Iłek
Pozdrawiam

Cytat:
2007-07-14 11:59:42, mifinka pisze:
Kolego Janow, ja Ci radze Ty w tę podróż zabierz ze sobą dwóch kolegów klubowych: Kula69 i Lukas48.

Druga opcja to PKS/PKP.

Cytat:
2007-07-14 12:11:20, piotr_ek pisze:
Druga opcja to PKS/PKP.

Opcja trzecia - straciłeś zaufanie do samochodu - zmień samochód No ale to nastąpi najwcześniej w przyszłym roku. Corsą żony przecież nie pojedziemy...
Dla świętego spokoju wezmę kilka numerów do sieci szybkich napraw. Auto niby sprawdzone i wszystko OK, ale numery warto mieć.

Jakby co

Bezpośrednia pomoc drogowa

Starter

0 801 12 22 22
0 600 22 22 22
0 609 22 22 22

Coś na wzór Niemieckiego ADAC

Oczywiście trzymamy kciuki że podróż przebiegnie bez zbędnych przygód

Cytat:
2007-07-14 11:59:42, mifinka pisze:
Kolego Janow, ja Ci radze Ty w tę podróż zabierz ze sobą dwóch kolegów klubowych: Kula69 i Lukas48. Przydają się bardzo! Kula69 jako holujący, a Lukas jako zabezpieczający tyły. Wiem cos o tym, bo przerabiałam w drodze powrotnej z Iłek Pozdrawiam

hehe dobre
a najlepiej zabierz ze soba Bogdana1 z lawetą

Cytat:
2007-07-14 23:14:34, Kula69 pisze:
hehe dobre a najlepiej zabierz ze soba Bogdana1 z lawetą

No i niech wzdłuż rzek jedzie, co by miał się jak pozbyć złomero.